Lammracks marinerade med citron, vitlök & rosmarin

Ett lamrack består av 6-7 kotletter och man får räkna med 3-4 kotletter per person. För fyra personer behöver man alltså 2-3 Lammracks.

Ingredienser (4 portioner):

Lammracks
1/2 kruka rosmarin
1 citron
1-2 vitlöksklyftor
Olivolja
salt
Peppar

Gör så här:

Gör marinaden: Hacka rosmarinen fint. Tvätta citronen och riv skalet fint. Pressa vitlöken. Blanda med olivolja och peppar.

Marinera lammracksen i minst 2 timmar.

Värm en ugn till 150 grader.
Torka av marinaden från köttet. Salta samt bryn köttet väl i olivolja.

Sätt i en stektermometer i det största lammracket. Var noga med att det sitter mitt i köttet. Sätt in i ugnen och låt stå i ugnen till stektermometern visar ca 58 grader. Ta ut köttet ur ugnen och låta det vila ca 10 minuter.

Skär lammracken i skivor, salta och peppra.

Etiketter: , , , , .

About these ads

4 svar

  1. […] Lammracks marinerade med citron, vitlök & rosmarin Laxfilé, snabbgravad, i ugn Leverpastej av kycklinglever Limetarte med ingefärskryddad hallonsås […]

  2. Underbart gott och mört blev det. Lär tillaga detta fler gånger!

  3. Ska testa den idag :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: