Krossad gurksallad – enkel sallad på gurka som krossats och skurits i bitar i en saltsötsyrlig dressing av japansk soja, risvinäger, sesamolja, socker, rostade sesamfrön och torkade chiliflingor.
Mycket enkel, snabb och god sallad, mumsigt tillbehör, en grovskuren tappning av den japanska gurksalladen sunomono.
Det blev ganska mycket dressing, vilken blir god på riset. Men den kan minskas ner. Det blev ett gott tillbehör till dubbelpanerade kycklingschnitzlar, torikatsu, med sås, ris och kålsallad.
2 portioner
Ingredienser
0,5 st gurka
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
1 nypa strösocker
1 msk sesamfrön
1 nypa chiliflingor
Beskrivning
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Vakta så de inte bränns, för de blir de bittra.
Banka gurkan med handtaget på din kniv. Klyv på längden och skär i ca 2 cm stora bitar. Banka chilin på samma
Dela gurkan på längden. Banka gurkan med handtaget kniven så att gurklängderna krossas något. Skär sedan i grova bitar och lägg i skål.
Tillsätt soja, risvinäger, sesamolja, socker, sesamfrön och chiliflingor. Blanda.
Filed under: Asiatiskt, Grönsaker, Grönsaksfrukter, Japanskt, Sallader, Smårätter, Världen runt | Tagged: Asiatiskt, buffé, chili, chiliflingor, Grönsaker, grönsaksfrukt, Grönsaksfrukter, gurka, gurksallad, japansk soja, Japanskt, mat, Matorama, recept, risvinäger, sallad, sallader, sesamfrön, sesamolja, sidorätt, sidorätter, Soja, sunomono, Tillbehör, torkad chili, torkade chiliflingor |







Lämna en kommentar