Rödbetsbröd med chèvre & rosmarin – focaccialiknande rosa bröd fyllt med rivna färska rödbetor gratinerat med fransk getost samt strösslat med färsk rosmarin och flingsalt.
Helt fantastisk vackert knallrosa innan det ugnsbakas, rena barbiedegen!! Fortfarande vackert rosa efter gräddning och otroligt smaskig. Ska prova dinkelmjöl nästa gång som ingick i originalreceptet. Tänker på att värma upp brödet i bitar igen, ringla över lite honung, strö över valnötter och äta till ruccolasallad.
Tyckte Kolibries chèvre från Wernerssons ost var riktigt bra och god som den var. Lite krämigare än den jag brukar köpa.
ca 30 bitar
Ingredienser
2,5 dl vatten, fingerljummet
25 g jäst
1 msk salt
0,5 dl olivolja
1 msk strösocker
3 dl färska rödbetor, rivna (ca 3 mellanstora)
4 dl durumvete
4,5 dl vetemjöl special
150 g chèvre
3 kvistar rosmarin
1-2 tsk flingsalt
Beskrivning
Blanda alla ingredienserna till en smidig deg och arbeta degen i 5-10 minuter. Låt jäsa under bakduk i bunken cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Platta till degen på en bakpappersklädd ugnsplåt och låt jäsa under bakduk cirka 15 minuter.
Smula chèvren. Strö chèvre, rosmarin och flingsalt över degen. Ringla över lite olivolja. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt brödet svalna på ett galler och skär sedan upp i bitar.
Filed under: Bröd | Tagged: örtbröd, örter, Bröd, chevré, getost, grönsaksbröd, mat, matbröd, mjukt bröd, ostbröd, ostgratinerat, rödbetor, rödbetsbröd, recept, rosmarin |
[…] Rödbetsbröd med chèvre & rosmarin […]
[…] Rödbetsbröd med chèvre & rosmarin […]
[…] Hembakat rödbetsbröd: Jag passade på att laga ett rödbetsbröd lite tidigare under dagen, som man kunde skära ut som en liten smakbit till maten. Varför jag valde just rödbetor i brödet är för att få lite extra antioxidanter och för att få det lite saftigare. Det ger dessutom brödet en till dimension i smak, som tillsammans med chevreost blir fantastiskt! Toppa brödet med havssalt. Recept på rödbetsbröd med chevreost hittar du här. […]