Friterad regnbåge

Friterad regnbåge – det måste vara ett av de vackraste namnen på en maträtt! Det är inte bara det, det är en fantastiskt god maträtt också! Oväntat god måste jag nog till och med säga – en av sommarens absoluta höjdpunkter! Och förvånansvärt enkel att göra också. Det vill säga om man är hyfsat van att fritera. Det är kanske inte det första man ska ge sig på om man vill testa att fritera.
Friterad hel fisk.
Ingredienser:

Regnbågslax      1-2 st portionsfiskar per person
Salt
Maizena
Frityrolja                ca 2 liter

Gör så här:

Skölj och torka av fisken. Skär tre skåror i sidan på fisken. Salta ordentligt både inuti fisken och utanpå samt i skårorna.

Hetta upp olja i en fritös eller i annat lämpligt kärl. Själv använde jag min Wok. Med fritös kan man normalt ställa in en temperatur på oljan och i det här fallet bör det vara lämpligt med 160-170 grader. Utan fritös får man prova med en brödbit som man lägger i oljan för att se när det fräser lagom.

Innan det är dags att fritera fisken ska den pudras med maizena. Lägg ned fisken i olja och låt den fritera i ca 2-3 minuter beroende på storlek på fisken. Låt oljan droppa av innan du lägger upp den på en tallrik.

Servera fisken med färskpotatis samt salsa verde. Otroligt fräscht och gott! Fisken blir mycket saftig och god och skinnet blir knaprigt och salt!

Ni som kan er fisk kan säkert se att bilden ovan innehåller en aborre. Även den går att fritera. Nackdelen med aborre är att skinnet inte går att äta.

Etiketter: , , , , .

Annons

Ett svar

  1. […] verde Focaccia Franskt lantbröd Franskt lantbröd med surdeg Frasiga smördegsbröd Frasvåfflor Friterad regnbåge Friterade ricottafyllda zucchiniblommor Friterade salviablad Friterad kyckling Färgglada morötter […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: