Kan man värma risotto?

Kan man värma risotto är en fråga som ställs då och då i vårat hem och visst kan man besvara den frågan med ett rungande ja! Ofta blir det kvar lite från gårdagens middag som placeras i kylen i väntan på ett nytt öde. Att den ska sluta i soporna är alldeles för dramatiskt och tråkigt!

Koka upp en halvliter buljong och ställ kastrullen med risotton på spisen på mellanhög värme. Tillsätt till att börja med 1-2 dl buljong och rör den troligen väldigt fasta risotton lösare. När värmen stiger så blir risotton lösare och i takt med att det blir varmare så behövs med buljong. Risotton ska vara vara lös och det är sällan ett problem att man har tillsatt för mycket buljong. Den sugs snabbt upp av riset. Låt risotton börja sjuda/koka lätt och ta av den av spisen.

Servera! Alldeles nyss åt jag själv en fantastiskt krämig och god risotto som var uppvärmd. Den var faktiskt bättre än vad den var dagen innan…

Etiketter: , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: