Vi fick Marcus Samuelssons kokbok, Africa on my mind (se recension i Aftonbladet), i julklapp och den innehåller många spännande saker. Bland annat så beskriver han hur de använder ett klarat smör som är smaksatt i deras matlagning. Nu ska jag inte använda det på riktigt samma sätt så jag hoppar över att klara smöret men kryddorna är de samma fast i lite andra propotioner.
Ingredienser:
Smör 100 g
Rödlök 1/2 liten, finhackad
Vitlöksklyfta 1 st, finhackad
Ingefära ca 2 cm, finhackad
Bockhornsklöver 1 krm
Spiskumminfrön 1/2 tsk
Kardemummafrön 1/2 tsk
Oregano 1/2 tsk
Gurkmeja 1 krm
Basilikablad 4 st
Salt 1 tsk
Gör så här:
Rumstemperera smöret. Krossa bockhornsklöver, spiskumminfrön samt kardemummafrön i en mortel. Hacka basilikabladen. Blanda samtliga ingredienser. Forma gärna en rulle av smöret genom att linda in det i plastfolie. Ställ det svalt men ta gärna fram det en stund innan det ska användas för att göra det mjukare.
Etiketter: mat, recept, kryddsmör, afrikanskt, afrika.
Filed under: Afrikanskt, Kryddor | Tagged: Afrikanskt, aromsmör, kryddsmör, mat, recept |
[…] Kryddsmör med afrikansk touch Salt Peppar […]
[…] – Dulce de leche Kolasås – Dulce de leche Korma Kreolsk kalops Kryddig couscous Kryddsmör med afrikansk touch Kryddsmör med pinjenötter, chili, koriander… Kryddsmör med vitlök och persilja […]