Citrusinkokt fänkål

Citrusinkokt fänkål – mild ljuvlig fänkål med svag syra av citron serverad med apelsinfiléer.

Ljuvligt milt fräsch tillbehör till fågel, fisk och kött. Citrusinkokt fänkål är ett utmärkt tillbehör till den godaste middagen med lamm! Första gången hade vi inget vitt vin, men dubblerade bara mängden pressad citron. Andra gången lät vi en klyftad schalottenlök koka med.

1-citrusinkokt-fankal

2-3 portioner

Ingredienser
2 fänkålsstånd, ansade och klyftade
1 + 0,5-1 apelsin
2 msk färskpressad citronjuice
0,5 dl torrt vitt vin
2 timjankvistar + 1 kvist till garnering
1 tsk salt

Beskrivning
Skala och skiva en halv upp till en apelsin.

Lägg fänkål, skivad apelsin, citronjuice, vitt vin, 2 timjankvistar och salt i en kastrull och fyll med vatten så det täcker. Koka i ca 15 minuter på svag värme tills fänkålen är mjuk. Häll av vattnet och låt svalna före servering. Ta bort timjan och de skivade apelsinerna.

Skala och filea en apelsin. Lägg upp fänkålen på ett fat, garnera med apelsinfiléerna och plockad timjan. Strö över en aning peppar och flingsalt.

citruksinkokt-fankal
Bildkällor: ICA.

2 svar

  1. […] Chokladkaka à la Karin Chokladmousse med gömda körsbär Citronfromage Citronmarmelad Citronsås Citrusinkokt fänkål Confit Byaldi Couscous, kryddig Couscous med granatäpple & mynta Confiterad kyckling Crema […]

  2. […] hur gott som helst. Fräst fänkål äter jag ganska ofta, men även rå i tunna skivor i sallader. citrusinkokt fänkål är ett gott tillbehör till långkokt lamm och ugnskokt fänkål i vitt vin är super.. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.