Stomp – grovt mosad potatis smaksatt med soltorkade tomater i olja med en syrlig ton av citron.
Stomp är en rustik och mäktig rätt. Mosad potatis helt enkelt. Här är stomp smaksatt med soltorkade tomater, schalottenlök, persilja, citron och olja mes smak av lamm. Stomp med soltorkade tomater är ett utmärkt tilbehör till den godaste middagen med lamm!
2-3 portioner
Ingredienser
½ kg potatis av mjölig sort
5 soltorkade tomater i olja
2 msk persilja
1-2 schalottenlökar
0,5 dl olja från lammsteken (se receptet ”Långkokt lammstek i olivolja”)
1,5-2 msk färskpressad citronjuice
salt, svartpeppar
Beskrivning
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt ånga av.
Finhacka de soltorkade tomaterna, persiljan och schalottenlöken var för sig.
Mosa potatisen lätt med en sked och strö över tomat, persilja och schalottenlök. Häll över den varma oljan från lammsteken (se receptet ”Långkokt lammstek i olivolja”) och citronjuicen, smaksätt med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Blanda lätt.
Filed under: Franskt, Potatis | Tagged: Franskt, glutenfri, glutenfritt, huvudrätt, huvudrätter, laktosfri, laktosfritt, lamm-middag, mat, middag, potatis, potatismos, potatisrätt, potatisrätter, potatisstomp, recept, soltorkade tomater, stomp, Stomp med soltorkade tomater, ugnspotatis, varmrätt, varmrätter |
[…] grillat Starkvinsglögg med konjak Stekta Kalamata-oliver med lök Sticky fingers barbecue sås Stomp med soltorkade tomater Svärfars senapsgravade strömming Sås med gräslök och olivoljekokt vitlök Sötsur sås med […]