Rödbetsbladssallad

Rödbetsbladssallad – enkel sallad av rödbetornas blad som strimlas och blandas med olivolja, salt & svartpeppar.

Fick med mig 2 knippen rödbetor med hur mycket blast som helst. Drog mig till minnes att små späda rödbetsblad har sålts som de är eller i salladsblandningar och smakade av ett av de späda bladen. Helt okej smak. Skar sedan av all blast och sköljde noga. Verkar som om det är lätt att sand fastnar på rödbetsblast. La blasten på tork på köksbordet och fler smakade på dem. Tänkte att med olivolja och balsamvinäger skulle det bli en helt okej enkel sallad och säkert nyttig också med de mörka bladen och de röda ämnen, vilket borde betyda olika schyssta antioxidanter.

Rödbetsbladssalladen blev mycket uppskattad och allt gick åt! Så mer sallad blir det en annan dag av det som finns kvar. Skulle kunna tänka mig en bädd av rödbetsbladssallad och på den kokta rödbetor, skivade och gratinerade med chevré, lite honung och pinjenötter. Mumsi mumsi!

Ingredienser
rödbetsblad, välsköljda
olivolja
salt & peppar

Beskrivning
Ta bort stjälken och strimla rödbetsbladen. Blanda med olivolja, salt & peppar. Servera!

Annonser

3 svar

  1. […] Rödbetsbladssallad […]

  2. […] Rödbetsbladssallad […]

  3. […] kronärtsskocka, champinjoner & zucchini Patatas Ratatouille, grillad chorizo och salchicha, rödbetsbladssallad Potatistortilla, chorizo och salchicha, sallad av strimlad grönsallad, Isbergssallad […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: