Veckomeny vecka 24

Söndagens överraskning bestod i att vi skulle bli ensamma ett par dagar på landet utan att handlat för det. Vi började med texmexmiddag och en riktig helkväll som vi nog alla ångrade ungefär hela måndagen. Förutom en skrapad armbåge, en duschkabin med hängande dragdörr, någon minneslucka och enorm trötthet började veckan riktigt bra och middagen bestod av vad vi hittade för mumsigt att laga till. Blev faktiskt en riktig festmåltid..med bland annat bearnaisesås kryddad med gräslök istället för dragon..

Dessutom stod ett gäng kolapuddingar samt nötrosor med choklad i kylen.

Med elavbrott efter åskvädret blev det till att mumsa Wienerbröden innan middagen som var en önskerätt, Pasta Carbonara. Alltid svårare med önskerätter då förväntningarna är högre, men som tur var tyckte alla att det var jättegott och även att det såg vackert ut, vackrare än det brukar. När jag lagar till mig själv eller vet att allt går åt brukar jag också blanda runt pastan med pastasåsen så att all sås verkligen täcker pastan, men inte när jag inte vet. Så till middagen serverade jag såsen bredvid och istället för att tillsätta äggulorna serverades de i sina skal till var och en att blanda efter förmåga. Jo, det såg nog lite godare ut då.

Medan jag stod och väntade i kön på ICA på de andra sysselsatte jag mig med att kolla lite i tidningar och fick syn på en laxcheesecake. Brukar knappt kolla i tidningar och definitivt inte i Året Runt som denna gång till och med fick följa med hem. I den hittade vi flera recept att prova, såsom persikopaj med mascarpone, ett rödbetsbröd gratinerat med rosmarin och chevrè, en sorts färskpotatisbakelse på smördeg och lite annat smått och gott att laga i sommar på landet. Underbart! Härute är jag i mitt esse och får ägna mig åt det jag tycker allra mest om förutom att spendera all tid med helt underbara vänner. Jo, jag såg till och med riktigt lycklig ut och det är fantastiskt med tanke på hur tuff sista tiden varit och hur pass trött och less jag är på mina studier som inte alls går som jag vill.

Provade receptet med lazcheesecake och modiferade något och la till smögenräckor. Det blev sagolikt gott. Kom att tänka på att det skulle funka fint att göra med rostbiff och pepparrotsvisp på garnerad med rostad lök och i själva fyllningen addera kokt potatis i tunna skivor, finhackad rödlök och kapris så att fyllningen blir lite av en potatissallad. Inte glömma!

Jag har blivit hur bortskämd som helst då jag också fått fria händer att laga mat utan att tänka på vad något kostar och dessutom kom en flaska Chablis ut. Chablis är nog det enda vita vinet jag tycker om, men som jag inte har råd att njuta av annars. Har tänkt att så fort jag är i arbete igen, då först blir det Chablis.. Men så nämnde jag det förra veckan och Helenès pappa kom sedan ut med just en falska Chablis..!! Lycka & lyx!

På ICA här i Norrtälje stötte jag för första gången på Salmalax och fick med mig en receptbroschyr.. Klart intresserad!!

Pratade om mat och något att laga senare blir vit fisk med färsk pepparrot och smör. Inte glömma!

Hittade en granatäppledryck som inte smakade utspädd saft, från Fontana! Så god och en riktig törstsläckare.

Middagar
Vitlöks- & rosmarinfräst kycklinglårfilé & bacon, ugnsrostad örtkryddad färskpotatis, Marinerad paprika, ugnsrostade zucchiniskivor, bearnaisesås
Pasta Carbonara
Havets cheesecake & Chablis
Pasta Carbonara
Broccolisoppa

Quesadillas med skinka, ost, tacosås & jalapenõs, sallad

Efterrätt

Rabarberpaj med knaprigt havretäcke & mandelmassa med vaniljsås

 

Fler veckomenyer!

Follow matorama

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: