Rabarberpaj med knaprigt havretäcke & mandelmassa – rabarber med ett knaprigt täcke bestående av havregryn, farinsocker, mjöl smör och mandelmassa.
Den här rabarberpajen bygger på äppelpaj med knaprigt havre- & jordnötstäcke fast med mandelmassa istället för jordnötter och med rabarber istället för äpplen. Till rabarberpajen serverades hemlagad vaniljsås som var så uppskattad senast till äppelpaj.
6 portioner
Ingredienser
1 l rabarber i bitar
ca 1 dl socker
0,75 dl farinsocker
2 dl havregryn
100 g mandelmassa, finhackad
1 dl vetemjöl
1,25 dl smält smör
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°.
Smöra en ugnsform. Lägg i rabarbern och blanda runt med sockret.
Blanda farinsocker, havregryn, mandelmassa och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och rör om till en deg. Bred degen över rabarbern och grädda rabarberpajen mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Servera vaniljsås till!
Ett annat recept på rabarberpaj med klassisk smuldeg.
Filed under: Desserter, Fika | Tagged: äpple, dessert, efterrätt, fika, knäckigt täcke, mandelmassa, mat, paj, pajdeg, rabarber, rabarberefterrätt, rabarberpaj, recept, smulpaj |
[…] Rabarberpaj med knaprigt havretäcke & mandelmassa […]
[…] Broccolisoppa — Quesadillas med skinka, ost, tacosås & jalapenõs, sallad Efterrätt Rabarberpaj med knaprigt havretäcke & mandelmassa med […]
Tänk om jag ska rabarba till det med den här pajen, ser god ut och jag har en bit mandelmassa ……får bli en annan dag men jag ska komma ihåg dig!