Vitvinssås med gräslök -sås av vitt vin, fiskbuljong, crème fraiche och hackad gräslök.
Andreas ska visst laga mat till sin sambo(?) och behöver ett recept på en vitvinssås. Här kommer ett enkelt sådant som man knappt kan misslyckas med. Den passar utmärkt till fisk!
Ingredienser
Fiskbuljongtärning 1/2
Vitt vin 1 dl
Crèmefraiche 2 dl
Hackad gräslök 2-3 msk
Salt
Vitpeppar
Beskrivning
Häll vinet i en kastrull och smula ned buljongtärningen. Låt det koka upp och sjuda utan lock tills halva mängden vätska återstår. Tillsätt crème fraiche och låt det koka upp. När det är dags för servering tillsätts gräslök samt smaka av med salt och peppar.
Beroende på hur mycket sås man vill ha så räcker det här till 2-4 personer. Det går utmärkt att dubbla receptet om man vill det.
Filed under: Såser | Tagged: creme fraiche, fisksås, gräslök, mat, recept, sås, såser, varm sås, varma såser, vinsås, vitvinssås |
[…] med bröd, tillbehör och haricots verts Dubbelpanerad sejfilé, kokt potatis och vitvinssås med gräslök Stekt fläskkarré, ugnsbakad färskpotatis med brie & blå vallmofrön, ruccolasallad […]
[…] i denna sås är vitvinssåsen med gräslök med dill istället för gräslök samt en aning grädde. Godaste hade varit att fräsa ett par […]
[…] Valnötsbröd Vaniljsås Vitvinssås med gräslök Våfflor – frasvåfflor Världens bästa […]