Veckomeny vecka 22

Ytterligare en oinspirerad matvecka följer…som trots allt blev bättre än väntat. För den här veckan åt vi de godaste hamburgarna i år. Hamburgare ska grillas helt enkelt. Istället för vanlig chili, tillsattes ett hett spanskt paprikapulver köpt i på en marknad i Barcelona. Burgarna penslades rikligt med CajPs bbq grillolja original.

Middagar
Grekisk sallad
Stekt fläskkarré med melitzanosalata
Grillade hamburgare med bröd, tillbehör och haricots verts
Dubbelpanerad sejfilé, kokt potatis och vitvinssås med gräslök
Stekt fläskkarré, ugnsbakad färskpotatis med brie & blå vallmofrön, ruccolasallad
Grillade hamburgare med bröd, tillbehör och ruccola
Pizza

Den här veckan går en repris på TV-programmet Halv åtta hos mig. Återigen visades ett av de få avsnitt som vi faktiskt lagat mat från. Killen med det thailändska, Som Tam och Nahm toke neua. Otroligt gott och favoriter..! Syrlig fläskkarrésallad är en annan favorit direkt inspirerad från Nahm toke neua.

Såg ännu ett program av Leila bakar. Denna gång var det tema afternoon tea och jag fastnade för småkakorna, särskilt de smaksatta med orostade hela pinjenötter och rivet skal av apelsin. De med hackade hasselnötter och mörk choklad toppade med en hasselnöt som dekoration var säkert också goda. Tidigare bakade jag mer, gärna både bullar och småkakor. Ganska kreativt och extra roligt med min gamla kaksprits som min mamma använde förr. Men, men även kakspritsen ligger nerpackad för i alla fall 1,5 år framåt. Men sen – jäklar vad jag ska baka..!

På söndagen gav oss ut till Country Cookshop, Kumla By ute på Färingsö, i jakt på en pizzasten att använda på grillen. Tänkte att om det finns, så finns det där. Men icke. Men oj vad mycket annat intressant det finns där; köttkvarn, skärmaskin, mixers, baguetteplåtar, espressomaskiner, sifon, grillar och diverse grillredskap och sådana fina glas vi fick i julklapp. För ett par år sedan köpte jag en wokbrännare i present där och i den har det blivit mycket god mat! Verkligen mycket bättre än wok på spisen. Utmärkt service också – han som driver butiken har det där härliga engagemanget..!

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: