Matbloggsabstinens

Matbloggsabstinens har jag nu…och det råder mattorka här hemma innan flytten. Trots det har vi idag kalasat på ugnstekt färskpotatis smaksatt med apelsin och gratinerad med massor av brie och till det grillad fläskkarré med hickoryglaze. Gott, gott – men en blodig biff hade nog passat potatisrätten bättre. Men fläskkarrén var mycket god – saftig och smakrik.

Hur ska det bli nu med varsin matnörd på olika håll? Vi har kompletterat varandra matmässigt, den ena grillar och den andra bakar. Nu kan jag inte ens baka hemma längre, för jag kommer leva utan ugn i alla fall 1,5 år framåt tills studierna är avklarade. Min ena underbara brorsdotter har i alla fall bjudit hem mig till sig att baka och laga mat… Dessutom blir det helt underbart mysigt att umgås också..!!

Jag är mer för desserter och den andre matnörden mer för asiatiskt, men äter gärna chokladdesserter och ja det mesta jag lagade. Nu blir der nog mer pudding framöver då jag är en puddingtyp…och bär bär bär…och frukt… Blev helt galen då jag såg att Body Shop hade body butter med wild cherry.. Körsbär är ju ett helt underverk till bär att mumsa på… Tänker mig körsbärssoppa, körsbärsås till panna cotta och körsbärsmarmelad framöver. Vi får se. Har i alla fall letat upp ett recept på Crème brûlé i mattidningen Gourmet som kan göras utan ugn. Det finns hopp..!

Men, typisk nog hittade jag igår en helt suverän webbutik med bland annat bakredskap, Husmodern, som en av mina favoritmatbloggare Livet på en gård driver. Där finns torkmaskin och det får ju inte plats, bakspadar – värdelöst utan ugn men behövs för att senare baka mjukkakor, jäskorgar, bakstenar, bakformar med mera. Åhhh……

Kokböckerna och mattidningarna har vi delat upp. Jag kommer sakna en hel del kokböcker…som Jamie Oliver och Mathias Dahlgrens helt underbara kokböcker..samt F12s fina serie och Gourmettidningarna. En del titlar har till och med utgått – så det får bli att kopiera lite och leta efter exemplar på antikvariat senare… Jag har lik förbannat tokmånga kokböcker och undrar hur tusan jag ska få plats med allt… Nigella, de italienska kokböckerna, dessertkokböckerna, Mat & Vänner fick följa med mig… Hoppas det finns utrymme för stringhyllorna i hallen. På måndag får jag se mitt lilla krypin för första gången. Hoppas, hoppas det finns plats för hyllorna….och böcker..

Framöver blir det Cinderellakryssning med mina fina brorsdöttrar och det verkar som om färjorna börjat satsa mer på maten. I alla fall hoppas jag det och menynFood Garden ser lovande ut elektroniskt i alla fall.. Tonfisktataki till förrätt lockar och även desserterna låter goda, enkla men goda. Rabarbersoppa med champagnesorbet..?!? Mmm.. Confiterat anklår fastnade jag för till huvudrättoch tjärtablettslikör, Leijona Pastilli Shot, i taxfree shopen med hård konkurrens av Sambuca, Stroh Rum och Amaretto. Jag är körd på tjärtabletter. Sist vi var i Luleå köpte vi ett helt gäng askar med tjärtabletter för att låta dem smälta i vodka. Men – vi hann äta upp dem innan projektet startade. Så nu blir det köpelikör.

Ja, inte var det för maten jag åkte färja förr.  Men Amaretton hade alltid en given plats i taxfreepåsen. Men nu hoppas jag på god mat och lite skön avkoppling med spa tillsammans med brorsdöttrarna.

Förresten – finns det någon som ätit på färjan? Var det så bra som det låter?

Etiketter: , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: