Färskpotatis med brie och vallmofrön i ugn – potatishalvor gratinerade med krämig brieost överströdda med blå vallmofrön och med smak av apelsin.
Något gott att göra med färskpotatisen även om den är underbar som den är. Men lite variation och den här varianten med brieost är lite annorlunda men god. Brie är underbar även varm och friterad camembert var en gång i tiden en favorit. I det här receptet från ELLE Mat & Vin används brie eller camembert – båda franska vitmögelostar. Brie är oftast lite mildare i smaken.
4 portioner
Ingredienser
500 g färskpotatis, sköljd & delad
1 st apelsin
olivolja
salt & svartpeppar
250 g brie, tjocka skivor
1 msk vallmofrön
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Zesta bort skalet på apelsin. Dela sedan apelsin och pressa ur apelsinsaften. Om apelsinen är stor, använd inte all apelsinsaft. Det ska inte bli gryta.
Lägg potatisen i en smord ugnsfast form och blanda runt med apelsinskal, apelsinsaft, olivolja samt lite salt. Lägg brieskivorna ovanpå och strö över vallmofrön. Ugnsstek i mitten av ugnen i 30 minuter eller tills potatisen är klar.
Etiketter: mat, recept, brie, camembert, färskpotatis, potatisrätter, ugnspotatis, vitmögelost.
Filed under: Potatis | Tagged: brie, camembert, färskpotatis, mat, Ost, potatis, potatisrätter, recept, ugnsrätter, vallmofrön, vitmögelost |
Kommentera