Veckomeny vecka 26

Tredje veckan i nya boet och kanske jag kommer att vänja mig med min lilla lilla köksavdelning. Om inte annat blir det en extra drivkraft att vara mer social…och laga mat alternativt baka hemma hos andra… Dubbelt nöje..!!

Det är fortfarande en del fix och dix i boet, men bredbandet är äntligen igång och jag kan matblogga igen.. Dock betyder det att jag belamrar köksbordet när jag inte längre är bortskämd med ett eget arbetsrum. Nu är det mycket funktionalitet på liten liten yta. Ah, men det går.

Ett nytt nummer av Mat & Vänner kom och jag hoppades kunna hitta goda recept som ej kräver ugn… Men naturligtvis hittade jag ugnsrecept som körsbärsclafoutis och lågtempererad lax, en del grillrecept te.x grillade rödbetor med manchego och sardeller (Mums!) och kvar återstod inte mycket… Jo, reklam för rött vin från Mazzei, Fonterutoli som vi köpte med oss direkt från vingården när vi var i Toscana i Chiantiområdet: Castello di Fonterutoli(nr 32130), Fonterutoli(nr 32229) och Serrata(nr 22955) som vi inte köpte med hem men som jag tror vi provade där. Det finns nu hela 6 olika viner därifrån på Systembolaget. Yes!!

I helgen åkte jag på Cinderellakryssning med tjejerna och försökte koppla av. Det var jättemysigt att vara med dem och vi åt otroligt gott, spaade och shoppade en hel del taxfree. Självklart blev det citronlakrits från Fazer, tjärpastiller, choklad med körsbär i Rom och naturligtvis marsipan från Anthon Berg och sedan Amaretto, Sambuca, en tjärpastillslikör, en likör på grappabas; Latte Macchiato – crema di caffé e grappa från Bottega. Den sistnämnda likören är nog en höjdare i chokladmousse… Dessutom fanns ett urval viner ombord och med hem blev det två flaskor italienskt rött vin varav en Chianti Classico. Otroligt smarrigt dessertbord var det också där på Food Garden ombord.

Middagar
Risotto
Pastasallad med mozzarella, grön sparris, kapris & blandade rostade nötter
Falafel i pitabröd med sallad, tomat, lök, paprikasås & tzatziki
Middag på Food Garden
Pizza, Forno Romano & Big Boy Burger från Texas, Kista foodcourt

pastasalladfalafel i pitabrödconfiterat anklårMjölkchokladmousse smaksatt med Bailey's från Viking Cinderellas dessertbordViking Cinderellas dessertbord, creme brûléeViking Cinderellas dessertbord, pekannötspaj & jordgubbsbakelse

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: