Gott Nytt År

Vår Nyårsmeny.
Vi firar nyårsafton uppe i Luleå med Jonas föräldrar. Till nyårsmenyn blir det en fin älgfilé från Hasses älgjakt konjaksflamberad med portvinsås på hemkokt fond, Ullas goda potatisgratäng (den bästa!!) med västerbottenost och som tillbehör gratinerade rödbetor, jordärtskockor och palsternacka med feta och rostade pinjenötter samt ugnstorkade små tomater. Det blir samma förrätt som förra året , men hummersoppa är så gott och en riktigt nyårsrätt. Till efterrätt blir det panna cotta med vit choklad i samt äkta vanilj serverad med en frisk dessertsås, hallon coulis.

Förrätt
Hummersoppa med klo och romägg


***

Huvudrätt
Flamberad älgfilé med portvinssås, potatisgratäng med västerbottenost samt rostade grönsaker med feta


***

Efterrätt
Panna cotta med vit choklad serverad med hallon coulis


***

image13
Om det fanns något att anmärka på var det att Jonas var väl snål med hummersoppan tyckte Ulla som liksom jag skulle kunnat avnjuta åtminstone två stora tallrikar hummersoppa.
Hummersoppa med klo och romägg.Konjaksfalmerad älgfilé, portvinssås Ullas ostiga potatisgratäng, ugnsrostade grönsaker med feta och rostade pinjenötter samt ugnstorkade körsbärstomater.Vit chokladpannacotta med hallon coulis.

Etiketter: , , , , , , , .

Annons

8 svar

  1. […] tillbehör skulle kunna serveras som förrätt. Vi åt det första gången på nyårsafton 2008 till flamberad älgfilé med portvinssås och Ullas ostiga potatisgratäng som ett […]

  2. […] Den här goda hummersoppan har vi ätit på både på nyårsafton 2007 och nyårsafton 2008. […]

  3. […] är alltid gott. En festlig efterrätt till helgen men även till riktigt festliga middagar typ på nyårsmenyn. Panna cotta kan smaksättas på olika vis och serveras med olika tillbehör som dessertsåser, […]

  4. […] December 1/12-6/1 Pepparkakshus 2009, utställning på Arkitekturmuseet, förra året. 5 – Julmarknad, Bondens egen marknad, Katarina bangata 5 – Vegomässa med jultema, Enskilda galleriet 5-6 Vinterdagar på Äppelfabriken, Färingsö. 5-6 Julmarknad, Skansen 9 – Pepparkakans dag 10 – Nobeldagen 12 – Julmarknad, Bondens egen marknad, Katarina bangata 12 – Julmarknad, Bondens egen marknad, Tessinparken 12-13 Vinterdagar på Äppelfabriken, Färingsö. 12-13 Julmarknad, Skansen 13 – Lucia, Lussekatter, Saffranssnäckor, Saffransgalette 13 – Prisutdelning Pepparkakshus 2008, Arkitekturmuseet 19 – Julmarknad, Bondens egen marknad, Katarina bangata 19 – Julmarknad, Bondens egen marknad, Tessinparken 19-20 Vinterdagar på Äppelfabriken, Färingsö. 19-20 Julmarknad, Skansen 21 – Midvinter, vintersolståndet 24 – doppare dagen med dopp i gryta 24-26 – Jul, vårt julbord 2007, Julafton 2008, Vårt julbord 2008 31 – Nyårsafton, Nyårsmiddag 2007, Nyårsmiddag 2008 […]

  5. […] – Nyårsafton, Nyårsmiddag 2007, Nyårsmiddag 2008, Nyårsmiddag […]

  6. […] – Nyårsafton, Nyårsmiddag 2007, Nyårsmiddag 2008, Nyårsmiddag […]

  7. […] – Nyårsafton, Nyårsmiddag 2007, Nyårsmiddag 2008, Nyårsmiddag […]

  8. […] nyår:  Nyårsmiddag 2007, Nyårsmiddag 2008, Nyårsmiddag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: