Hallon coulis – frisk och syrligt fruktsås av hallon sötad med florsocker. En löjligt enkel hallonsås bestående av 2 ingredienser.
Hallon coulis serverar vi till panna cotta och särskilt god till panna cotta med vit choklad i. Vi åt det första gången på nyårsafton 2006 och det var så gott att det blir en repris på nyårsafton 2008. Receptet hittade vi i en av Mathias Dahlgrens underbara kokböcker, Mathias Dahlgrens kokbok. 2001 utsågs kokboken som årets bästa måltidsbok alla kategorier av Måltidsakademien i Grythyttan.
ca 4-6 portioner, 1,5 dl
Ingredienser
225 g hallon
4 tsk florsocker, mer efter smak
Beskrivning
Mosa hallonen till en puré med hjälp av en gaffel, eller mixa med stavmixer. Sila bort kärnorna med en finmaskig sil, pressa med sked så att så mycket vätska som möjligt kommer ut. Men om man vill ha en klar vätska så låter man hallonmoset rinna av utan press.
Smaka av med florsocker.
Servera med panna cotta och njut!

Etiketter: mat, recept, halloncoulis, coulis, hallonsås, hallon, dessertsås, dessert.
Filed under: Desserter, Nyår | Tagged: bär, bärsås, coulis, dessert, dessertsås, efterrätt, hallon, hallon coulis, hallonsås, mat, recept, sås |
[…] Hallon coulis Hamburgare Hemgjord ketchup Hollandaisesås […]
[…] efterrätt, gräddpudding, Italienskt, mat, panna cotta., pudding, recept, vit choklad « Hallon coulis Veckomeny vecka 52 […]
[…] Efterrätt Panna cotta med vit chokladserverad med hallon coulis […]
[…] Mest lästa Panna cotta med vit chokladChokladfondantHummersoppaHelstekt älgfilé med två sorters potatis, bearnaisesås samt ugnsbakad tomatHallon coulis […]
[…] en hel vaniljstång slängdes i. Därefter skalades persikorna, lades upp på fat och över det en hallon coulis fast med strösocker och innan dess kunde Angostura bitter skvättas över – men det är […]