Vår Nyårsmeny
Vi firar Nyårsafton på tu man hand, med nyårspresenter,
god mat, bubblande dryck och Frank Sinatra i bakgrunden.
Förrätt
Hummersoppa med klo och romägg
Chablis Le Beaunois , 2006
***
Huvudrätt
Ankbröst med saltkokta potatisar, marsalasås, butternut squash i ugn och minisparris
Villa Antinori, 2004
***
Efterrätt
Kolapaj med röda vinbär
***
Bonnaire Brut Tradition
Filed under: Nyår, Veckomenyer | Tagged: festmeny, mat, meny, menyförslag, middag, middagsförslag, middagsmeny, middagstips, nyår, nyårsafton, nyårsmat, nyårsmeny, nyårsmiddag, recept, trerättersmeny, trerättersmiddag |
[…] här goda hummersoppan har vi ätit på både på nyårsafton 2007 och nyårsafton […]
[…] Posted on 2008-01-01 by Matorama Dagen innan nyårsafton var det dags att koka en kalvfond som bas för den sås som skulle serveras till varmrätten på […]
[…] Att ange protioner är svårt, då vi tycker om stora portioner. Så i en pajform med diameter 12 cm blev det för oss 4 portioner, men 8 bitar – då vi tog om… Men efter en ordentligt middag borde det räcka till 8-9 personer med en bit var. Vi åt den på nyårsafton. […]
[…] med feta och rostade pinjenötter samt ugnstorkade små tomater. Det blir samma förrätt som förra året , men hummersoppa är så gott och en riktigt nyårsrätt. Till efterrätt blir det panna cotta med […]
[…] 24-26 – Jul, vårt julbord 2007, Julafton 2008, Vårt julbord 2008 31 – Nyårsafton, Nyårsmiddag 2007, Nyårsmiddag […]
[…] – Nyårsafton, Nyårsmiddag 2007, Nyårsmiddag […]
[…] – Nyårsafton, Nyårsmiddag 2007, Nyårsmiddag 2008, Nyårsmiddag […]
[…] – Nyårsafton, Nyårsmiddag 2007, Nyårsmiddag 2008, Nyårsmiddag […]
[…] nyår: Nyårsmiddag 2007, Nyårsmiddag 2008, Nyårsmiddag […]