Food Garden

Food Garden – fin mat ombord på Viking Lines färja Cinderella.

Ombord på färjan finns flera restauranger; Viking Buffet, Skärgårdskrogen, Tapas och Grill och à la carte restaurangen Food Garden. Cinderella är den båten som är med i tv-serien Färjan som jag enbart sett ett avsnitt av. Det är en hel del fylla ombord, men inget av det märktes överhuvudtaget inne på restaurangen Food Garden. Lena berättade att restaurangen var bra och när jag kollade på deras meny på nätet blev jag glatt överraskad av den fina och varierade menyn med något för alla. Det fanns även en jubileumsmeny, Viking Lines 50-års meny. Tyvärr gick det inte att beställa enbart en rätt från den menyn. Jag fick syn på Lufttorkat ankbröst med anklever och Sauternes-gelé som förrät och det vattnades direkt i munnen. Men, nej det gick inte att få den. Osmidigt tycker jag!

Nu äntligen var vi iväg – Lena, Linda och jag. Vi började med att äta middag på Food Garden, sedan taxfree runda för snacksinköp och därefter rundvandring på båten, drink och lite dans… För lite för Linda tror jag… Jag dansar själv som om jag har två träben. Dagen efter åt vi den stora frukostbuffén som är Lenas höjdpunkt. Jag som inte är en frukosttyp äter lite mindre, men minimunkarna – de slank ner, en efter en… Förutom att kvaliteten på maten höjts finns nu också ett spa där vi tillbringade förmiddagen. Det var jättefint och skönt att ta det lite lugnt tillsammans. Minus för idioterna som tror att även spat är ett lämpligt ställe att ragga… Urk. Middag & Spa – en härlig kombination och åter till själva middagen.

MENY

Förrätter
Oxfilécarpaccio med färsk sparris, soltorkade tomater och hyvlad parmesanost
Sikrom med Västerbottensost- och mandelpotatisvåffla samt traditionella tillbehör
Lufttorkat ankbröst och lammpaté med färskt fikon och olivcrostini

***

Varmrätter
Lammrygg med oliv- och fetaostsallad samt rosmarinsky
Helstekt fläskfilé med chipotlechilismaksatt bearnaisesås och kräftstjärtar
Confiterat anklår med portvinssky och potatispuré smaksatt med gotländsk tryffel

***

Efterrätter
Viking Cinderellas dessertbord

***

Vi valde olika förrätter och smakade av varandra. Alla var mycket goda. Carpaccio är alltid gott, roligt att också Lena uppskattar det. Sikrom serverade med en jättegod våffla av mandelpotatis och västerbottensost istället för en klassisk toast och med klassiska tillbehör såsom en klick gräddfil, finhackad rödlök, en dillkvist samt citronklyfta. Våfflan var inte den frasiga sorten, men mumsig. Skulle vilja göra sådana själv hemma där vi annars äter vanlig frasvåffla med rom och samma tillbehör. Jag valde det lufttorkade ankbröstet med lammpaté och olivcrostini, men hade blivit lite för suktad av varianten serverade med anklever och och Sauternes-gelé…som inte gick att beställa. Men det finns en variant på det i en av Gourmettidningarna som vi tänkt laga förrut men glömt bort. I alla fall min förrätt var mycket god, men jag tror den andra varianten kunde varit himmelsk. Jag är så svag för anklever…

Lammryggen var verkligen mycket god. Hade jag inte valt anka hade det nog blivit lammet. Linda gillar inte bearnaisesås och fick den och en rödvinssås serverad i små såssnipor bredvid. Tyvärr gillar hon inte rödvinssås heller. Så fort jag såg att confiterat anklår fanns på menyn när jag kollade hemma var det ett självklart val. Det är en rätt som vi hittills inte lagat hemma då vi inte vetat var vi ska få tag i ankflott. Ja förmodligen på Hötorgshallen eller Östermalmshallen. I brist på det har vi gjort confiterade kycklingklubbor. Men confiterade anklår var godare, fantastiskt gott faktiskt, mört med knaprigt gott skinn. Jag fick två stycken anklår vilket blev en otroligt stor portion, helt omöjlig att äta upp själv, men jag gjorde mitt bästa och trots hjälp från Lena gick det inte. Till ankan serverades en god potatispuré med tryffel samt portvinssky. Det var bland det godaste jag ätit på länge..!

Till maten drack jag och linda varsitt glas rött syrah-vin från Sydafrika, The Winemaster’s Selection Shiraz, Nederburg som var gott.

Jag trodde jag bestämt mig för rabarbersoppa med champagnesorbet, men jag såg en glimt av dessertbordet.. Dessertbordet fick det bli för oss alla tre. Dessertbordet var stort och fint, uppdelat i 4 sektioner och åtminstone 5 olika desserter i varje sektion typ en pudding- & soppdel, bakatdel, chokladel och ostdel. Desserterna var i miniformat och jättefina. Där fanns bland annat nyponsoppa i litet glas, syrlig röd rabarbersoppa i litet glas toppad med italiensk maräng, havtorns panna cotta, créme brûlée i miniform, pecannötspaj, chokladfudge, dajmbavaroise, mjölkchokladmousse med Bailey´s, jordgubbar med vit choklad, bärmarmelad i sockrade bitar, chokladtarteletter. På ostdelen fanns ett urval av ostar med marmelader. Otroligt gott!

Linda gillade jordgubbarna som verkade lite grillade med flisor av vit choklad som delvis var smält. Typ Gino? Själv är jag pinsamt förtjust i puddingar och créme brûlén var utmärkt. Panna cottan däremot var inte alls bra, tyvärr då havtorn i inte passade alls..och konsistensen var bara fel. Rabarbersoppan med italiensk maräng var underbar….

Lufttorkat ankbröst och lammpaté med färskt fikon och olivcrostiniOxfilécarpaccioSikrom med Västerbottensost- och mandelpotatisvåffla samt traditionella tillbehörLammrygg med oliv- och fetaostsallad samt rosmarinskyHelstekt fläskfilé med chipotlechilismaksatt bearnaisesås och kräftstjärtarConfiterat anklår med portvinssky och potatispuré smaksatt med gotländsk tryffelViking Cinderellas dessertbordViking Cinderellas dessertbordViking Cinderellas dessertbord

Etiketter: , , , , , , .

Food Gardens meny i pdf-format.

Annons

2 svar

  1. […] Food Garden […]

  2. […] Drack Jacob’s Creek Shiraz Rosé till kantarellbruschettan och det var ett riktigt gott rosévin. Till risotton med smörstekta kantareller drack vi ett en flaska Chianti Classico köpte på Cinderellakryssningen. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: