Veckomeny vecka 31

Den här veckan har det blivit mycket pasta, men oj så gott det är och överhuvudtaget mat i italienskt stuk.

Jag provlagade ett recept från matprogramet River Café Cookbook Rigatoni con balsamico som blev Penne med balsamico & mozzarella och mycket lyckat. Matprogrammet seglade upp som en favorit från första avsnittet. Nu vill jag ha deras kokböcker..!

radion kunde man i veckan lyssna på Mathias Dahlgren som sommarpratade, vilket var kul. Går att lyssna på webbradio om man missat programmet. Primo Paulo med Paolo Roberto går i repris och det är också ett av de matprogram jag gillar.

Provade att göra Barley water med lyckat resultat. Tog slut för snabbt bara. I Leila bakar bakades English muffin som gräddas i stekpanna. Perfekt för mig som saknar ugn..! Kanske ska koka björnbärsmarmeladen till. Det blev goda hamburgare på Texas Burger co och därefter såg vi filmen Public Enemies.

Middagar
Spaghetti med zucchinipesto
Knock out burger på Texas Burger co. i Kungshallen
Penne med trasiga aubergineinvoltini
Te & smörgås
Kantarellbruschetta
Risotto med persilja & toppad med smörstekta kantareller
Entrécôte med potatis treviso

Lunch
Penne med balsamico & mozzarella
Pizza

Efterrätter
Chocolate Nemesis med en klick creme fraiche & färska hallon
Pekannötspaj med grädde & chokladkaka med vaniljvisp.

potatis treviso innan ugnenchocolate nemesis i formrisotto med persilja och kantarellerspaghetti med zucchinipestoknock out burgerPenne med trasiga aubergineinvoltinichocolate nemesispekannötspajchokladkaka

En tur i Uppsala i domkyrkan byggd i gotisk stil där Gustav Vasa är begravd och i saluhallen precis innan stängningsdags. Kantareller fick det bli på stora gågatan, Svartbäcksgatan, för att senare ätas på bruschetta och på en härlig risotto med hackad kruspersilja i. Fika på Barista med caffel latte och pekannötspaj. Oj vad pekannötspaj är gott, med kolasås i och dessa underbara nötter. Varför äter jag det så sällan och varför har jag aldrig bakat det? Sötsliskigt? Jo, men gott.

uppsalauppsala domkyrkauppsala igen

Falukorvens dag den 27:e juli gick obemärkt förbi i år igen. I lördags öppnade Bondens egen marknad igen. Tyvärr kunde jag inte gå då jag var flytthjälp och senare mumsade flyttpizza på närmaste pizzeria. Nästa helg vill jag däremot gå på marknaden och kolla om det finns mangold att köpa för att prova att förvälla den och äta den som en antipasto eller tillbehör som jag såg i River Café Cookbook i det 1:a avsnittet i 2:a säsongen. Ska också kolla efter svartkål och göra pastan med svartkål. Kanske en ny omgång aroniasylt om det finns aroniabär och druvor att äta som de är…

I helgen provade vi potatis treviso till varsin stekt entrécôte. Det blev mycket gott, men inte så vackert som jag trodde. Till efterrätt gjorde vi chocolate Nemesis vilket inte blev lyckat. Mycket god smak, men otroligt kladdig – nästan som en smet med ett halv centimeter tjock färdiggräddad lager som man kunde knacka på.. Lite fudgesmak på det gräddade lagret. Jag gjorde chokladdesserten i min springform som är 24 cm i diameter och tog 2/3 av receptet från matprogrammet River Café Cookbok – The Italian Kitchen och gräddade i 160 grader i en timme med uppkokt vatten runt om halvvägs upp på formen. 2/3 av receptet blev cirka 2 liter smet. Därefter fick formen stå kvar i ugnen efter att stängt av värmen,  i en halvtimme, svalna i rumstemperatur och kylas i kylskåpet innan servering. Otroligt mastig men alldeles för lös för vår smak. Eller ska den vara så? Om jag gör den igen får den i alla fall stå 1,5 timme i ugnen och sedan stå kvar tills ugnen är helt sval och därefter kylas. Använda stora ägg, förresten. Är så besviken nu bara.

Drack Jacob’s Creek Shiraz Rosé till kantarellbruschettan och det var ett riktigt gott rosévin. Till risotton med smörstekta kantareller drack vi ett en flaska Chianti Classico inköpt på Cinderellakryssningen.

Avsnitt 5, avsnitt 6 och avsnitt 1 i andra säsongen och avsnitt 2 i andra säsongen.

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: