Midsommar 2009

Midsommar firades med svägerskan, brorsbarnen och äldsta dotterns man hemma hos de unga tu med grillmiddag, efterrätt och spel. Innan blev det snacks och supermaskiga pärondrinkar..!! Jag fick tillgång till ugn och njöt i fulla drag..! Det blev ett mycket lyckat experiment – jordgubbscheesecake!

På midsommar är svenska söta jordgubbar en klassisk dessert vanligtvis serverad med vispad eller ovispad grädde och lite socker. Till och med en klick gräddfil istället för grädde. I år tänkte jag göra något mer med jordgubbarna än att bara servera dem naturella – i form av en cheesecake, en jordgubbscheesecake med en mandelmassasmördegsbotten med hemgjord mandelmassa, gräddad philadelphiafyllning och sedan garnerad med färska skivad jordgubbar under skimrande jordgubbsgelé. Jag tänkte att jordgubbscheesecake borde kunna vara en riktig midsommardesssert. Det visade sig bli underbart gott och dessutom blev den väldigt vacker med den skimrande röda jordgubbsgelén ovanpå jordgubbarna.

Middag
Grillad laxfilé
Grillad fläskkarré
Ugnstekta färskpotatisbitar
Rostade rotsaker
Grillad halloumi
Romsås
Sallad

Efterrätt
Jordgubbscheesecake

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: