Midsommar firades med svägerskan, brorsbarnen och äldsta dotterns man hemma hos de unga tu med grillmiddag, efterrätt och spel. Innan blev det snacks och supermaskiga pärondrinkar..!! Jag fick tillgång till ugn och njöt i fulla drag..! Det blev ett mycket lyckat experiment – jordgubbscheesecake!
På midsommar är svenska söta jordgubbar en klassisk dessert vanligtvis serverad med vispad eller ovispad grädde och lite socker. Till och med en klick gräddfil istället för grädde. I år tänkte jag göra något mer med jordgubbarna än att bara servera dem naturella – i form av en cheesecake, en jordgubbscheesecake med en mandelmassasmördegsbotten med hemgjord mandelmassa, gräddad philadelphiafyllning och sedan garnerad med färska skivad jordgubbar under skimrande jordgubbsgelé. Jag tänkte att jordgubbscheesecake borde kunna vara en riktig midsommardesssert. Det visade sig bli underbart gott och dessutom blev den väldigt vacker med den skimrande röda jordgubbsgelén ovanpå jordgubbarna.
Middag
Grillad laxfilé
Grillad fläskkarré
Ugnstekta färskpotatisbitar
Rostade rotsaker
Grillad halloumi
Romsås
Sallad
Efterrätt
Jordgubbscheesecake
Filed under: Midsommar, Veckomenyer | Tagged: mat, midsommar, midsommarmat, recept, sommarmat |
Kommentera