Veckomeny vecka 25

Andra veckan…och äntligen har matbordet kommit och monterats. Skönt att slippa sitta i sängen och äta! Fast, nja mycket matlagning har det inte blivit ändå..då jag mest ätit ute och borta. Eh, jag har inte lagat en enda middag hemma..! Ja hemma finns det så mycket anat att stå i. Köksbordet har nu äntligen kommit med stolar och alles är monterat..! Det blev jättefint, speciellt med den fina lampan i guldbrunt tyg från Mio. Synd bara att matlagningen blir så begränsad utan ugn. Men, men nu måste köksbordet i ek finslipas och oljebehandlas så att det tål att spillas lite på. Jag fick plats med ett större bord än beräknat som tur va, för 4 personer.

Rolig vecka med en shopping och tidig middag på Piazza Fiore i Gallerian med avslutning på den irländska puben Limerick. Även denna tisdag blev det gemensam middag i Kista foodcourt och innan dess en sightseeing i våra gemensamma kök i studentboendet och i mitt lilla bo. Yepp, de blev lika förfasade som jag första gången… Helt oförståeligt att någon kan laga mat i de köket eller ens vara därinne… Uppskattar tisdagsmiddagarna..! I onsdags lagade jag och Fredrik födelsedagsmiddag åt Karin och sedan kalasade vi på en köpetårta fylld med olika chokladiga ingredienser omgiven av vit marspian – White Lady. Oj, vad svårt det är att laga mat på bortaplan..!!

Midsommar firades med den unga familjen med grillat, efterrätt och spel. Innan blev det snacks och supermaskiga pärondrinkar..!! Jag fick tillgång till ugn och njöt i fulla drag..! Det blev ett mycket lyckat experiment – jordgubbscheesecake! Dagen efter fick jag se Lenas nya lilla bo och testa hennes kök – alla plattor och ugn.. Vi kalasade på risotto och en vit kladdkaka, chips, Ben & Jerry’s glass…

Middagar
Pasta med paprika- & tomatsås och grillad aubergine, Piazza Fiore i Gallerian
Biff fajitas, Spanjoren,  Kista foodcourt
Stekt hickorykryddad fläskytterfile, färskpotatis, tzatsiki och grönsaker i ugn med rostade pinjekärnor
Grillad laxfilé, fläskkarré, ugnstekta färskpotatisbitar, rostade rotsaker, grillad halloumi, romsås och sallad
Cheeseburgare, chili cheese, McDonalds
Risotto med zucchini & rostade pinjenötter
Falafel med bröd, Skogås Grill & Pizzeria, Skogås Centrum

Efterrätter
White Lady, födelsedagstårta
Jordgubbscheesecake
Vit kladdkaka med körsbärs- & hallonkompott

Smakade en god krydda från Santa Maria, Cacao and Chili. Det är en blandning av anchochili, minimala bitar av rostade kakaobönor och lite kanel. Ska vara god på glass säger Lena, men jag skulle kunna tänka mig det på den vispade gräddklicken i en varn choklad med en skvätt konjak i. Hmm eller kanske i en älggryta? Ulla gör en underbar älggryta med kanel – så det skulle absolut funka. Men, men – jag har inte receptet… *suck* Kanske något att krydda upp pumpa med, som i ugnsstekt pumpa med salvia och kanel

jordgubbscheesecake 1 av 3vit kladdkaka

Etiketter: , , , , , , .

Annons

3 svar

  1. Jag vill rekomendera alla i sommarsverige att testa min cheesecake, den smakar nästan som glass.
    gottochenkelt.blogg.se

  2. Vilket fint bord! Mycket gott har du ätit ändå, tänk vad du ska bli lagasugen! Jordgubbscheesecaken skulle jag vilja göra. Vad ska du plugga då?

  3. Vivvi, tack för tipset! Krävs ugn?

    Hej Karin! Jo, det blev mycket gott i alla fall. Det var många moment i jordgubbscheesecaken, men inte svårt. Supergott med hallon också..! Jag passade på när jag var borta för jag blir just så lagasugen.. Jag läser data- & systemvetenskap. Min passion är mat, så ibland undrar jag vad jag håller på med… Hur kombinera mat & IT?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: