Esplanaden 3

Esplanaden 3 – Liten vinbar och bistrorestaurang som serverar spanska tapas i Sundbyberg.

Liten mysig restaurang vid Sundbybergs centrum, med ett par sittplatser inne och uteservering, som öppnades tidigare i år. Många goda tapas på menyn att välja på och ett par tillfälliga rätter som alla lät mycket goda däribland aubergine som blev ett givet val. Vänlig och proffsig personal, kanske ägaren, och plus för hjälpen att välja vin.

Aubergine, tonfisk, bläckfisk, kronärtskockor och räkor, går knappt att önska sig mer.

Min brorsdotter frågade om vi skulle äta något, vi kollade på Paul Taylor Lanthandel som inte öppnat för servering än så det får det säkert bli nästa gång, men lanthandeln hann vi titta i. Noterar att fänkålsfrön säljs i lösvikt liksom hel spiskummin och korianderfrön. Så hamnade vi här och det blir definitivt ett nytt besök.

 

Menyn

Gambas al Ajillo
Tigerräkor stekta i Vitlök

***

Pulpo a la Gallega
(Galicisk Bläckfisk bäddad på Potatis)

***

Berenjena parmesano (?)
Ugnsstekt aubergine med parmesan och nötter

 

Maten var mycket god. Aubergine är en favorit bland grönsaker, räkor i olja och vitlök med bröd att doppa i är allt gott och det var alltför länge sist. Bläckfisken i skivor på en bädd av skivad kokt potatis och lite olja var som sommar på en tallrik, ljuvlig.

Det röda vinet av Syrah och en blandning av Cabernet Sauvignon (tror jag han sa) från Libanon var överraskande gott och helt klart en ny favorit. Oklart om det var bland de godaste vinet jag druckit eller om det var så fantastiskt gott med ett glas rött efter 2 år utan rödvin och restaurangbesök. Men det var sådär härligt strävt och med ekfatskaraktär. Fast å andra sidan fick jag smaka ett annat rött vin och det här var det självklara valet. Doftade himmelskt. Jag tror att det kan ha varit Château Heritage Chateau.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.