Veckomeny vecka 52

Sista veckan på året tillbringades på en väninnans land med huset fullt av vänner och med massor av vacker snö utanför. Sovmorgnar, läsning vid brasan, långa pratstunder, gemensam matlagning och filmkvällar… Någon tur in till Norrtälje för att proviantera, hämta upp ännu en vän eller shoppa lite. Det kunde inte bli bättre!

Det enda negativa var att jag gjorde illa axeln efter skottning och att veckan tog slut.

På vägen ut åt vi på McDonalds, så på kvällen räckte det med något litet och enkelt som varma mackor till filmen. På tisdagen lagade vi saffranspasta. Såsen består av creme fraiche, 1 buljongtärning & 1-1,5 kuvert saffran per 5 dl creme fraiche, champinjoner som skivas och bryns i smör och smulad buljong, lite tunt skivad purjolök mot slutet. Vi lade till hackad gul paprika som fick fräsa med när champinjonerna var klar samt en skaldjursmix som vi hittade i frysdisken och räkor sedan serverade vi med en skål tunt skivad purjolök. Enkelt & gott.

På onsdagen blev det chili con carne i 2 varianter varav en veggo. Den blev jättegod. Provade att ha i Mr Greens blandade börnor i samt, vanliga vita bönor, Heinz förstås. Mycket kalvfond så blir det smarrigt och paprika i från början samt ett gäng bitar på slutet som får bidra med knaprighet. Vi åt ris till vilket jag inte brukar. Gott! Det blir nog Chili con Carne snart här hemma och får jag tag i ett billigt köttstycke gärna med ben ska jag koka med det istället för köttfärs.

Passande nog blev det pannkakor i stora lass på torsdagen. En jättesats så att alla blev så mätta att det dröjde länge innan vi kunde få i oss brownie som är bra mäktig den med – och ja helt chokladmättad.

Sedan blev det nyår och först vid lunchtid fick vi ihop våran meny som blev underbar!

Väl hemma blev det mikrad färdigmat då jag var helt slut och hade så förbannat ont i axeln..att matlagning var en ickefråga.

Middagar
Varma mackor
Saffranspasta
Chili con Carne
Pannkakor
Nyårsmiddag
Rester efter nyårsmiddagen
Mikrad snitzel med potatiskroketter

Efterrätter
Brownie med kaffeglasyr
Marmomerad marängsviss

Fler veckomenyer!

Follow matorama

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: