Pannkakor

Pannkakor – klassisk rätt av ägg, mjölk, och mjöl som steks i stekpanna ju tunnare desto bättre, även kallade tunnpannkakor.

Klassisk rätt som förr oftast åts på torsdagar efter ärtsoppan. Pannkakor tror jag de flesta tycker om och de är härliga att variera t.ex. med olika tillbehör både som maträtt och dessert eller som crêpes. Jag såg ett tv-program där de fylldes matigt, dubbelpanerade och friterades. Blev så inspirerad men först blev det klassiska pannkakor.

Godast tycker jag dock att pannkakor är kalla.

12 st små

Ingredienser
2 st ägg
1 dl vetemjöl
2,75 dl mjölk
2 tsk socker
1 nypa salt
2 msk smör, smält

Beskrivning
Smält smöret i den lilla stekpannan, 16 centimeter i diameter.

Vispa upp äggen med någon deciliter av mjölken. Tillsätt salt socker och sedan mjöl i omgångar. Blanda i resten av mjölken samt det smälta smöret. Låt vila ett par minuter.

Använd en soppslev eller liknande för att portionera ut smeten i pannan. Stek på båda sidor.

Annons

6 svar

  1. […] Pannkakor […]

  2. […] pannkaksrecept så här långt: Vaniljpannkakor Pannkakor Saffranspannkaka i portionsformar Ugnspannkaka med […]

  3. […] & grädde. En riktig godislunch! När jag ändå gräddade pannkakor blev det en sats vanlig pannkakssmet som jag fyllde med en stuvning av skinka och champinjoner att ostgratinera till lunch dagen efter. […]

  4. […] Ostsnitzel med bearnaisesås och råstekt potatis, broccoli Pasta med frikadeller — Pannkakor Pizza Vegetale Säsongen Tortellini, tortellini med karl-johansvamp – Canneloni fyllda med […]

  5. […] Pannkakor, blåbärspannkakor & prästostfyllda […]

  6. […] Pannkakor, Amerikanska […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: