Veckomeny vecka 2

Besökte en väninna på Karolinska. Hon berättade att hon fått torsk varje dag. Så nu förstår jag varför den är utrotningshotad. Hon var inte vidare excalterad då och dels är vegitarian och nu började bli jävligt less.. När vi var där fick hon i alla fall en annan rätt, potatis med stuvade grönsaker – sådana där grönsaker som ligger blandade i fryspåsar. Äh, fy fan vilken trist mat. Annars i proncip inga grönsaker till maten. Grovt bröd var svårt att få tag i men plötsligt fanns det. Märkligt med så kass kost på ett sjukhus. Lite DDR-proviantering misstänker jag.

Det har varit en tuff månad ekonomisk med läkarbesök och medicin bland annat. Hmm samt en del fynd på rean. Omgiven av så fina vänner nu förtiden blev jag bjuden på middag på Mc Donalds i tisdags efter sjukhusbesöket. Tack..!!

Annars har det mest blivit mackor med undantag för en mysig lunch med en gammal väninna och kollega i Kista Foodcourt. Det blev nachos. Provade Åsas hemodlade & inlagda rödbetor skivade på en smörgås med leverpastej vilka funkade utmärkt som substitut för inlagd smörgåsgurka. Lyxigt också med hemodlade..

I helgen letade jag som en besatt igenom hemmet efter något att laga mat på samt efter mynt. Med kyckling i frysen och pengar till grädde och billiga vindruvor blev det till slut en riktig festrätt på nytt sätt – numera utan ugn. Kalas!

Kollade på Vad blir det för mat med Per Moberg som lagade Crêpes, Crêpes à la Prins Bertil och  Slottsstek.

Leila i Leila bakar bakade olika mumsiga pizzor och jag vill nu baka alla dem när jag får möjlighet: Pizzadeg med surdeg, grundrecept Leilas goda pizzasnurror, Fikonpizza med mandel och mörk choklad, Hallonpizza med vitchoklad, Päronpizza med stiltonost , Pizza frutti di mare Davids surdeg, grundrecept.

I Rosemarys Shrager’s matprogram lagades svamprisottokakor. Kall risotto formades till kakor och dubbelpanerades sedan..friteras. Vill prova.. Är så sugen på att laga mat.. Såg bräserad kål och blev sugen på att laga kåldolmar.. Till serverades rådjur. I desserten bland annat äppelsorbet gjord på råpressat äpple. Åh, vad jag vill ha en sådan råsaftcentrifug sen när jag får ett riktigt boende.

I DN hittade jag några intressanta recept med örter som jag vill laga; Sallad med rimmat fläsk & rucola, Ceviche på lax & koriander, Timjansbräserat fläsklägg, Tempuragrönsaker med salvia, Crème brûlée med basilika & rucola.

Mumsade kalla små pannkakor med röda vinbär från en väninnas trädgård blandade med florsocker som jag rullade ihop. Helt ljuvligt!

Middagar
Knäckebrödsmackor med leverpastej & remoladsås
McFeast & co, McDonalds
Knäckebrödsmackor med leverpastej & skivad inlagd rödbeta

Pannkakor

Druvkyckling med gnocchi

Lunch
Nacho de Luxe, Tacobar Kista foodcourt

Dessert
Pannkakor med röda vinbär

Fler veckomenyer!

Follow matorama

Annons

2 svar

  1. Ja här har det blivit konstiga middagar under veckan också mest prinskorv! Härligt med vänner som bryr sig!

    • Hej Karin! Det var länge sedan. Ibland blir det lite av samma mat.. Man orkar inte jämt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: