Veckomeny vecka 31

Myser på landet i underbart sällskap som varierar mellan dagarna och njuter av tillgången till ett schysst kök. Fick mumsa gubbmiddag mitt i veckan fast utan gubbar. Mums var det!

Började veckan i veggostil med en sparristortilla från den relativt nyinköpta kokboken med spansk och portugisisk mat och till den som var rester från gårdagen chansade jag ihop en ljummen sallad som blev oväntat god. Försökte dagen efter laga en favorit från förra sommaren men fan bakpotatisen tog nästan två timmar i ugnen. Blev ordentligt less. Provade att koka och sedan ugnsgrilla färsk vitlök, men råkade överkoka den. Så går det ibland. Mumsade bärcheesecake till efterrätt och konstaterade att jag skulle ha gjort den på digestivebotten som jag brukar. Resterna av den hemlagade mandelmassan mumsade vi senare med god aptit tills det kliade i munnen på väninnan. Allergi! Satan. Mot vad? Hon som brukar äta marsipan… Antar att det var bittermandeln och att det inte är bittermandel i marspian som finns i choklad annars, då de säkert använder essens. Okej, ska testa med essens nästa gång även om det bär mig emot. Men bara för allergins skull!

Fick förstärkning eller snarare avlösning i köket och mumsade en god caprese med spenat till grillad chorizo. Åh, vad smarr med mozzarella. Dessutom plockades massor av blåbär så att vi kunde baka blåbärspaj att avnjuta med hemlagad vaniljsås. Sommarlyx! Luktade lite på vaniljessensen och den doftar inte vanilj utan smörkola. Smörkola!?! Mmm, det är ju fantastiskt gott – men inte vanilj. Märkligt. Eh och ja vaniljsstång användes såklart i vaniljsåsen..

Fick gubbmiddag vilket passade mig perfekt som fullkomligt älskar matjesill och har kollat lite på den kombon ihoprörd men inte kommit till skott. Jag kommer definitivt att laga gubbmiddag själv. Enkelt & sommarljuvligt med matjesill, kokt färskpotatis, kokt ägg, skirat smör, gräddfil och gräslök.

Till helgen lyxades det upp med en fin ryggbiff med fettkåpan kvar. Slurp! Vi skar i skivor och stekte. Mört och fint. Mmm med en ordentlig fettkåpa som jag inte kunde låta bli att mumsa i mig. Till det zucchinirisotto som blev mycket uppskattat och roligt att kunna introducera något nytt som blev så omtyckt.

Lunch
Pannkakor, blåbärspannkakor & prästostfyllda pannkakor

Middagar
Sparrisomelett, Ljummen sallad med bacon & bearnaise
Bakad potatis med feta & ost, kokt vitlök, tomatpesto, tapenade, sallad
Grillad chorizo, caprese med spenat, tomatpesto
Gubbmiddag
Stekt chorizo, fransk potatissallad, klassisk potatissallad, sallad med fårost, pestochampinjoner
Stekt ryggbiff alternativt knaperstekt bacon, zucchinirisotto
Stekt ryggbiff, zucchinirisotto, sallad av tomat & feta med balsamvinäger

Efterrätt
Bärcheesecake
Blåbärspaj med vaniljsås

Fler veckomenyer!

Follow matorama

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: