Klassisk potatissallad

Klassisk potatissallad – kall potatissallad med majonäs, gräddfil, vanlig senap och små kapris, garnerad med tunna purjolöksringar.

Det här är den potatissallad som jag växte upp med, en ganska mastig variant men god. Vad jag minns åt vi den till kall rostbiff, grillat och ibland till Wienerkorv på pappas jobb. Jag ledsnade på potatissallad efter att ätit färdigköpt som inte alls vara i klass med mamma och pappas hemgjorda potatissallad. Färdiglagat är helt enkelt inte ett alternativ! När jag gör potatissallad annars blir det med en vinagrätt eller kanske citronette då jag använder citron istället för vinäger och med örter, rödlök, salladslök, stora kaprisar och ibland med fårost i. Men nu åter till den klassiska potatissalladen med majonäs.

Potatissallad är lätt att göra och är en rätt som går att laga till många, dessutom i förväg. Kanske det är därför den är eller i alla fall var så populär när jag växte upp. Lite av picknickmat. Den blev mycket god och vi åt den till rostbiff.

Klassisk potatissallad - kall potatissallad med majonäs, gräddfil, vanlig senap samt små kapris garnerad med tunna purjolöksringar.4 portioner

Ingredienser
8-10 st potatisar, kokta & kalla, 700 g
1 st gul lök, hackad
1 dl majonäs (100 g)
1 msk senap
2 dl gräddfil
2 msk kapris
salt
svartpeppar

purjolök till garnering

Beskrivning
Blanda majonäs, senap, gräddfil, lök och kapris i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Skala potatisen och skär den i skivor, bitar eller tärningar och lägg ner i såsen. 

Skär purjolök i tunna strimlor och garnera potatissalladen.

Andra potatisrätter: grekisk potatis, papas arrugadas, potatisgratäng, potatissallad, Ullas ostiga potatisgratäng, pommes frites i ugn, potatispuré, potatispuré med olivolja, Tartiflette, överkokt potatis i ugn….

Etiketter: , , , , , , , .

Annons

8 svar

  1. […] Kantarellsås med konjak Karamelliserad mango Kinesisk marinerad & friterad biff med spiskummin Klassisk potatissallad Knäck Kolabrownies Kolagrottor Kolapaj Kolapudding – Dulce de leche Kolasås – Dulce […]

  2. […] är gott året om, men visst är det riktig sommarmat..? Mumsigt till picknick med en klassisk potatissallad, sådan med […]

  3. […] potatisrätter: klassisk potatissallad, grekisk potatis, papas arrugadas, potatisgratäng, Ullas ostiga potatisgratäng, potatispuré, […]

  4. […] puréer av olika slag såsom potatispuré, potatispuré med olivolja samt soppor eller sallader som klassisk potatissallad, rödkål, rödkålssallad med äpplen och valnötter. Rättika är gott då det påminner om […]

  5. […] med vitlök, potatispuré, potatispuré med olivolja samt soppor eller sallader som klassisk potatissallad, rödkål, rödkålssallad med äpplen och valnötter. Rättika är gott då det påminner om […]

  6. […] Andra potatisrätter: grekisk potatis, potatisgratäng, potatispuré med olivolja, tartiflette, överkokt potatis i ugn, stomp med soltorkade tomater, papas arrugadas, klassisk potatissallad. […]

  7. […] blek tysk korv, fransk potatissallad, sallad med mozzarella, drinko Chorizo, fransk potatissallad, klassisk potatissallad, blandad grönsallad, Hallondask Chorizogryta, basmatiris, ruccolasallad, Hallonhärva – – […]

  8. […] Grillad chorizo, caprese med spenat, tomatpesto Gubbmiddag Stekt chorizo, fransk potatissallad, klassisk potatissallad, sallad med fårost, pestochampinjoner Stekt ryggbiff alternativt knaperstekt bacon, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: