Vissa saker gör man för smakens skull, andra för utseendets skull. Det här ruccolaoljan är kanske mest för utseendet men den är ändå mycket god!
Ingredienser:
Ruccola 15 g
Olivolja 0,5 dl
Salt 1 nypa
Svartpeppar
Gör så här:
Mixa olivilja, ruccola, salt och lite svartpeppar i ca 1 minut. Ruccolan ska bli mycket finfördelad och färga oljan härligt grön.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Använd som garnering och "pricken över i" smaksättare när du lägger upp fint på tallrikar!
Etiketter: mat, recept, ruccolaolja, ruccola, olja, ruccoladressing, dressing.
Filed under: Kryddor | Tagged: örtolja, dressing, kryddolja, kryddoljor, mat, olja, recept, ruccola, ruccoladressing, ruccolaolja |
[…] med bacon Rosenkål, senapsslungad Rosensocker Rostade mandlar med chili Rostbiff Rubinpäron Ruccolaolja Ruccolapesto Råbiff Räkbuljong Räkor i vitlök och chili Räkor – rykande heta Räksoppa […]
[…] garnering:Ärtskott Limeklyftor Ruccolaolja […]