Blåbärspaj – färska nyplockade blåbär under smuldegstäcke.
Klassisk sommarpaj som avnjutes bäst med hemlagad vaniljsås. Enkelt & gott.
4-6 portioner
Ingredienser
Smuldeg
2 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör, rumsvarmt
Fyllning
0,7 l blåbär
ca 0,5 dl socker
1,5 msk potatismjöl
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl och socker i en bunke. Tillsätt smöret och finfördela smöret med fingertopparna till en grynig massa. Inget knåd eller överdrivet arbete!
Ta en teflonform, ca 24-25 cm i diameter och bred ut bären i formen. Blanda socker och potatismjöl och strö över. Strö över smuldegen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter tills smuldegen fått en gyllene färg.
Filed under: Desserter | Tagged: bär, bärefterrätt, bärefterrätter, bärpaj, blåbär, blåbärspaj, dessert, desserter, efterrätt, efterrätter, mat, paj, pajer, recept, smuldeg, smulpaj, smulpajer, sommardessert, sommarefterrätt |
[…] Blåbärspaj […]