Sparrisomelett

Sparrisomelett – omelett på spanskt vis, sparristortilla, med grön sparris och en del lök.

Sparrisomelett, sparristortilla, serveras ljummen. God lunchmat men funkar även till middag och till picknick. Bäst är nog färsk grön sparris som kanske bara lättsteks men jag använde fryst som fick sig ett hett bad någon minut innan de fick svettas i stekpannan.

2-4 portioner

Ingredienser
3-4 msk olivolja
2,5 dl finhackad purjo eller salladslök
250 g grön sparris, lättkokta
7 st ägg
salt & peppar

Beskrivning
Mjukstek löken i hälfen av oljan i en stor stekpanna med lite högre kanter. Fräs runt den gröna sparrisen och tillsätt resten av oljan. Vispa äggen lätt, salta och peppra och slå sedan i stekpannan. Ta med stekspaden längs kanterna försiktigt så att kanterna lättare kommer att släppa sedan. Grädda på medelvärme tills den stannat. Lägg över en tallrik, vänd stekpannan och låt sedan sparrisomeletten glida ner i stekpannan igen för att stekas cirka 2-3 minuter på andra sidan.

Annonser

2 svar

  1. […] Sparrisomelett […]

  2. […] Sparrisomelett, Ljummen sallad med bacon & bearnaise Bakad potatis med feta & ost, kokt vitlök, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: