Sparrisomelett – omelett på spanskt vis, sparristortilla, med grön sparris och en del lök.
Sparrisomelett, sparristortilla, serveras ljummen. God lunchmat men funkar även till middag och till picknick. Bäst är nog färsk grön sparris som kanske bara lättsteks men jag använde fryst som fick sig ett hett bad någon minut innan de fick svettas i stekpannan.
2-4 portioner
Ingredienser
3-4 msk olivolja
2,5 dl finhackad purjo eller salladslök
250 g grön sparris, lättkokta
7 st ägg
salt & peppar
Beskrivning
Mjukstek löken i hälfen av oljan i en stor stekpanna med lite högre kanter. Fräs runt den gröna sparrisen och tillsätt resten av oljan. Vispa äggen lätt, salta och peppra och slå sedan i stekpannan. Ta med stekspaden längs kanterna försiktigt så att kanterna lättare kommer att släppa sedan. Grädda på medelvärme tills den stannat. Lägg över en tallrik, vänd stekpannan och låt sedan sparrisomeletten glida ner i stekpannan igen för att stekas cirka 2-3 minuter på andra sidan.
Filed under: Ägg, Spanskt | Tagged: ägg, äggrätt, äggrätter, grön sparris, mat, omelett, recept, sparris, sparrisomelett, sparristortilla, tortilla, vegetariskt, veggo |
[…] Sparrisomelett […]
[…] Sparrisomelett, Ljummen sallad med bacon & bearnaise Bakad potatis med feta & ost, kokt vitlök, […]