Pannkaksdagen

Idag på kvinnodagen är det också semmeldagen och pannkaksdagen. Semlor är inget jag äter sedan min farbrors fru bakade minisemlor som var det sista jag åt innan jag blev sjuk under en semester i Skåne. Men pannkakor däremot! Godast tycker jag att pannkakor är kalla på natten.

Min senaste favorit är kalla pannkakor fyllda med röda vinbär blandade med florsocker. Mums!

Idag blev det inga pannkakor, men förra veckan åt jag både vaniljpannkakor och ostgratinerade crêpes fyllda med champinjon- & skinkstuvning. Alldeles för sällan! Förr om åren åt jag galettes & crêpes på Fyra knop gång på gång. Mest minns jag dessertvarianten med någon kastanjekräm och min favoritgalette var Karl Alfred. Längtar dit nu när jag skriver…

Mmm eller plättar med creme fraiche, lite rödlök & kaviar eller kanske ännu bättre blinier.

Annars är jag är inne på att prova att göra pannkakor baserade på kokosmjölk nästa gång, kanske kryddade med citrongräs eller limeskal. Nästa tanke är att fritera dubbelpanerade pannkakor med fyllning i och kokospannkakorna ska jag nog fylla med strimlad mango och servera en limesås till. Istället för ströbröd blir det panko.

Nästa friterade pannkaka blir en vanlig pannkaka fylld med hallon eller stekta kanelkryddade äppeltärningar som serveras med hemkokt vaniljsås eller en vinbärsfylld pannkaka friterad och serverad med rubinsås.. Mmmm..

Eller amerikanska pannkakor med lönnsirap eller kastanjekräm..

Mina pannkaksrecept så här långt:
Vaniljpannkakor
Pannkakor
Saffranspannkaka i portionsformar
Ugnspannkaka med bacon
Baconpannkakor med lingongrädde

Annons

Ett svar

  1. Hejsan, intressant blogg!

    Ser att du gillar Italienskt 🙂 (läste informationen på din ”om”-sida)

    Skulle det vara intressant att bli länkpartners?

    I så fall är det bara att du hör av dig till min mail 🙂

    Ha det fint

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: