Vaniljpannkakor – pannkakor smaksatta med vaniljsocker.
Vaniljpannkakor i form av tunnpannkakor för mer dessertkänsla. Ännu godare skulle det nog bli av att ersätta en del av mjölken med grädde. Serveras med en smarrig sylt eller chokladsås & någon klick grädde.
Dessa beställdes en dag till lunch!
Små pannkakor steks i en stekpanna som är cirka 16 centimeter i diameter.
12 st små eller 8 st stora
Ingredienser
2 st ägg
1 dl vetemjöl
2,75 dl mjölk
2 tsk socker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 msk smör, smält
Beskrivning
Smält smöret i stekpannan.
Vispa upp äggen med någon deciliter av mjölken. Tillsätt salt, socker, vaniljsocker och sedan mjöl i omgångar. Blanda i resten av mjölken samt det smälta smöret. Låt vila ett par minuter.
Använd en soppslev eller liknande för att portionera ut smeten i pannan. Stek på båda sidor.
Filed under: Desserter, Mjöl & Gryn, Svenskt | Tagged: dessert, efterrätt, mat, pannkakor, plättar, recept, vaniljpannkakor |
[…] pannkaksrecept så här långt: Vaniljpannkakor Pannkakor Saffranspannkaka i portionsformar Ugnspannkaka med […]
[…] Laxig potatisgratäng med pepparrot Vaniljpannkakor Chili sin carne med zucchiniris, sallad Ostgratinerade crêpes med skink- & champinjonstuvning […]