Ugnspannkaka med bacon

Ugnspannkaka med bacon – fluffig pannkaka i ugn med små frästa baconbitar, en klassisk vardagsrätt.

Klassisk och klassiskt, det brukar vara fläsk istället för bacon. Sak samma. Bacon har vi nästan alltid hemma till skillnad mot fläsk. Används fläsk så så ska det vara rimmat eller rökt sidfläsk. Det här är en maträtt vi nästan aldrig lagar. Överhuvudtaget blir det sällan svensk husmanskost även om vi tycker om det.

Ingredienser
280 g bacon, 2 paket, i bitar
1 msk smör
4 st ägg
8 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt

Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna eller stor form, cirka 30-40 centimeter med smör.

Vispa sönder äggen något. Tillsätt hälften av mjölken, allt mjöl samt salt. Vispa till en jämn smet och späd med resten av mjölken.

Antingen bryns baconet i långpannan eller på spisen. Om baconet bryns på spisen läggs det i långpannan sedan. Därefter hälls pannkakssmeten i.

Grädda ugnspannakakan i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills smeten stelnat. Ta ut ugnspannkakan och låt stå ett par minuter innan den serveras med valfri sylt.

Ugnspannkaka med bacon - klassisk enkel husmanskost.

Våra andra recept på svensk husmanskost: älgkalops, köttbullar på älgfärs, älgfärsbullar, julköttbullar, ärtsoppaälgfärsrulle – en fylld köttfärslimpa,  Wallenbergare, Janssons frestelse.

Etiketter: , , , , , , , .

2 svar

  1. […] U Ungerskt lantbröd Ugnsbakade vitlökstomater med apelsin & olivolja Ugnspannkaka med bacon*** […]

  2. […] lästa vit kladdkaka – en bitUgnspannkaka med baconCrema catalanaCitronfromagePommes frites i ugnVit kladdkakaRäkor i vitlök och chiliGulaschvit […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.