Våfflor – våffelsmet till frasiga våfflor av ägg, mjölk, vetemjöl, bakpulver, smör och iskallt vatten.
Missade själva våffeldagen så det fick bli en egen våffeldag. Provade ett recept på frasvåfflor från Aftonbladet och jo jävlar de blev frasiga som utlovat.
4 portioner
Ingredienser
125 g smör
2 ägg
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa socker
1 nypa socker
2 dl iskallt vatten
Beskrivning
Smält smöret i en liten kastrull och låt det sedan svalna något.
Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
Blanda mjöl och bakpulver i en annan mindre bunke och tillsätt i äggvispet i flera omgångar under vispning.
Vispa i socker, salt och smält smör.
Blanda ner riktigt kallt vatten i våffelsmeten och låt smeten svälla i tjugo minuter.
Hetta upp våffeljärnet. Smörj laggen innan du häller i smet till den första våfflan. Ta cirka 0,75-1 dl smet per lagg.
Grädda våfflorna gyllene. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga eller servera direkt vartefter de blir klara.
Filed under: Mjöl & Gryn, Svenskt | Tagged: äggvåffla, äggvåfflor, frasvåfflor, våffeldagen, våffelsmet, våffla, våfflor |
Kommentera