Köksshopping – Skål- & måttset

Slöshopping i Jakobsbergs centrum. Skulle kolla efter grönt garn eller band till min blivande fönsterdekoration, men var hittar man det i Jakobsberg… Inte på Kitch’n köksredskap i alla fall. Så dit gick jag. Toppenbeslut efter att hittat skål-och måttsettet Nest 9 från Joseph Joseph, som jag länge velat köpa, för halva priset. En mörkrosa slickepott i silikon fick också följa med hem när jag ändå var i farten.

 

nest 9 joseph joseph

Nest 9 heter det för att det består av 9 delar:  en stor bunke på 4,5 liter för bullbaket med halkfri bas, en durkslag på 3,5 liter, en rostfri sil på 3 liter, en liten bunke med måttangivelser och en pip samt halkfri bas, och sedan 5 mått; en kopp dvs. 250 ml, en halv kopp (125 ml), 1/3 kopp (85 ml), 1/4 kopp (60 ml), 1 tesked (5 ml). Alla delar är stapelbara tillsammans så att de upptar minimalt utrymme i köket, vilket är dess största fördel. Smärre nackdel är att durkslag och sil inte har ett långt handtag, men då skulle de inte vara stapelbara.

Det faktum att de är stapelbara och i fantastiska starka färger var det jag föll för första gången jag såg dem. Jag fullkomligt älskar starka färger hemma! Men, jag avvaktade för att det var amerikanska mått. Under åren har jag kommit på att jag inte alltför sällan räknar om amerikanska mått till litersystemet. Nu är den tiden förbi och regnbågssettet är på plats i en av de stora lådorna i köket.

nest 9 Joseph Joseph

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: