Önskelista

Alltid lika svårt att svara på vad jag önskar mig…och inte alltid lätt att veta eller komma ihåg vad J önskar sig, därav denna önskelista. Just när frågan kommer kan det var hur svårt som helst att komma på något. Här är alla saker vi önskar oss som är kopplade till mat…

Swedish Grace – porslin från Rörstrand
Vi samlar på serien Swedish Grace som är enkel och fin. Alla delar kan ses här, med både mått och pris. Serien är skapad av Louise Adelborg och premiärvisades på Stockholmsutställningen 1930. Den finns i flera vackra färger i veteaxmönster, men vit är den vi valt.

Nigella Express
Nigellas senaste kokbok, ännu ej utgiven på svenska. Kokboken som ligger bakom tv-programmen som nu går på tv. Nigella är en av mina favoritkockar och denna kokbok saknas ännu i samlingen.

Tv-kopp
TV-kopp från Rörstrands underbara serie Blå Eld, skapad av Hertha Bengtsson och lanserad 1951. Djupt blått och vitt är servisens basfärger, som även finns i vackert lysande rött. Servisen går endast att få tag på i antikaffärer och liknande.

Abu rök
En abu rök i större modell, gärna den till höger på bilden. Underbart gott att röka fisk i – en måste grej helt enkelt.

Zebra kaffekopp
Kaffekoppen från Gefle porslinsfabrik skapad av Eugen Trost – underbar 1950-talsdesign. Servisen går endast att få tag på i antikaffärer och liknande.

Kokboken Oas
Recept från restaurangen Fredsgatan 12. Författare till boken: Melker Andersson & Danyel Couet.

Kokboken Eld
Recept från restaurangen Grill som äntligen blivit återuppbyggd efter branden. Författare till boken: Melker Andersson, Danyel Couet & Jens Linder.

Tekopp Vereco
Jag tror märket är Vereco. Kopparna finns i flera färger: turkost, mörkgrönt och mörk tefärg. Jag tycker de är urläckra. Dessutom påminner de om tekopparna jag växte upp med, men de var tefärgade. Jag gillar färgat glas. Dessa kan vara lite svårt att få tag då de är gamla 60-talare, men ej dyra.

Mer…
* Körsbärsurkärnare
* Olivurkärnare
* Kaffekvarn
* Plättlagg
* Kockkniv
* Hushållsvåg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: