Veckomeny vecka 24

Första veckan i mitt nya bo…utan köksbord, med tomt skafferi och frys inledningsvis innebar en del avskalade middagar sittandes i sängen. Spartanskt minst sagt. I ren desperation köpte jag en liten kartong färdig lasagne och mikrade. Det kommer troligen inte att inträffa igen. Lasagnen blev varm, men smakade blaha blaha. Kanske smakar barnmat på bruk mer… Jag är ovan med mikromat och helfabrikat. Ja, vi hade inte ens en mikrovågsugn förrut. Jo, just det – i förrådet i en kartong finns en. Men i mitt lilla bo som är en studentlägenhet är det som gjort för att leva på sådan ”mat”, då frysen är betydligt större än kylskåpet, med mikrovågsugn, ingen ugn, 2 spisplattor utan fläkt och en minimal arbetsyta. Det gäller att planera matlagningen på låg nivå, t.ex. vad som ska hackas först…osv.

Den gemensamma middagen i Kista foodcourt uppskattade jag däremot mycket. God mat och glatt sällskap!!

I fredags delade vi upp mat och dryck – så till slut är alla förråd knökfulla. Oj vad mycket mat vi hade…! Jag fick även med lite älgkött. Super!! I farmors gamla fina bokhylla finns ett litet skåp som passade utmärkt som barskåp. Apropå förråd, typ skafferi så saknas även sådana här. Hittade i alla fall ett på Ikea som får agera skafferi – ett vitt cd/dvd-skåp i plåt. Ja, det är helt enkelt inte meningen att man ska laga mat…här..

Panna cotta är i alla fall något som går att göra – som tur är. Patetisk som jag är gjorde jag en version i duoform…som jag ändå fick äta själv… Blev så mätt att jag inte kan komma ihåg om den var god och om jag ska blogga mitt matexperiment. Skulle bestämt det efter en portion – för sedan var jag bara läskigt mätt och helt utslagen av sockerchocken..

Middagar
Low Carb-burgare & ChiliCheese, Max
Raggmunkar med lingon, Husman Pytt i Panna Kista foodcourt
Biff med champinjoner & avocado
Pasta med biff i grönmögelostsås
Biff med halstrad grön sparris
Lasagne

Efterrätter
Muscovadosockrad panna cotta med rostade pinjekärnor och stekta äppeltärningar

 

Pasta med biff i grönmögelostsås Muscovadosockrad panna cotta med rostade pinjekärnor och stekta äppeltärningar
 

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: