Veckomeny vecka 42

Började veckan med ett storkok korv Stroganoff som blir skönt att bara ta fram ur frysen portionsvis under pluggiga veckor. Billigt också. Gott med falukorv igen, helst bara stekt i skivor till spaghetti med olivolja och rikligt med nymalen svartpeppar. Men nu blev det korv stroganoff, vilket var åratal sedan. Förut vara det bara jag som tyckte om falukorv och ja nu behöver jag inte bry mig längre. Skönt! Blev till om med sugen på falukorv med pepparrotssås och med senapssås. Hur sjutton kan jag plötsligt blivit sugen på falukorv? I alla fall något som går snabbt att laga och den här veckan har jag varit rätt trött för att inte säga väck…

Slötittade på Halv åtta hos mig och CockAlong. I det senare gjordes rårakor med en klick crème fraiche och löjrom. Mmmm. Till efterrätt en äppelkompott smaksatt med sultanrussin och ingefära serverad med ovispad vispgrädde och mandelbiskvier. Därefter matakuten. Fy fan vilken misär det är i skolköken!

Klassisk speltisdag fast med middag på O’Learys. Kul som vanligt med en tung dag dagen efter. Grupparbete hela onsdagen med en sen god lunch i food courten bestående av Gyros av fläskkarré med en ordentlig klick tzatziki, pommes frites med köttet över som droppade ner sin smak och över alles en tunt bröd samt en sallad bredvid. Portionen var enorm och vi kunde delat den. Jag fick ta hjälp..! Men gott – ja. Tzatzikin däremot var för fadd, ungefär som om det var majonäs i… I slutet av dagen blev det ett besök på kårpuben och eftersom vi åt en sen stor lunch räckte det med pop corn till vinet. Men vinet tog slut, suck. Båda sorterna. Provade en Smirnoff Ice, men äh jag föredrar rödvin. För de som var hungriga serverades nachotallrik. Börjar bli en dålig trend att inte äta middag på onsdagar. Sen följde torsdagen utan lunch…för hade vi lämnat datorn hade någon annan tagit den. Grrr… Väl hemma när jag ätit middag fick jag ett sms av en studiekamrat om att äta. Synd bara att jag redan  ätit, men kanske annan gång.  Det är fördelen med att bo här, nära till studiekamrater och faktiskt spontant äta ute tillsammans. För inte är det särskilt kul att sitta och äta ensam alltför ofta..även om jag då kan äta falukorv utan gnäll eller stuvad kål…

Fredagen var jag i koma och det blev korv till lunch för att sedan pigga på mig och ge mig på att göra polenta för första gången. Det blev gott, men inte så krämig som jag hade tänkt. Viktigt att värma på tallriken ordentligt innan annars stelnar polentan. Missade en middag bara på ett par minuter när en annan studiekamrat som precis håller på att flytta in kom över med sin middag och åt här. Kanske jag kan bli hemmastad här. Jo, gick till och med i strumplästen i korridoren senare… Vad är nästa? Skaffa morgonrock och går runt i,  i huset..?

Lagade ett lass köttfärssås på lördagen. Vad gör man inte för att skjuta upp skrivandet av en vetenskaplig artikel? Bjöd in min nya granne på middag. Kul att få middagssällskap! Missade biljarden och en utekväll, men annars hade jag aldrig fixat den där härliga artikeln. Dagen efter och analys hänger inte ihop riktigt…tyvärr.

Där jag bor finns 4 gemensamma kök. Det faktum att delat ansvar gäller gör väl just att ingen tar ansvar. Köken ser för jävliga ut, luktar illa och är därmed oanvändbara. Vi är för många,  och det blir anonymt. Förklaringen är att det är pakistanskt som luktar, dvs. deras kryddor. Jag har aldrig ätit pakistanskt, men så jävla illa kan det inte lukta. Borde vara ganska likt indiskt. Men i alla fall idag när jag väntade på hissen stod där 2 killar, som klarar att använda köken (helt otroligt!), med händerna fulla av mat och brickor med fat av kryddigt ris och typ raita och någon kycklinggryta. I hissen undrade de om jag tyckte att det luktade. Jo, gott. Jag blev ju tokhungrig för tusan. Men så undrar de egentligen om det luktar för kryddigt och illa och berättar att många klagar på det. Jag frågade vad var för typ av mat, från vilket kök. Pakistanskt. Det såg ut som indiskt, doftade indiskt och mycket gott. Men visst när man brassar mat i lilla lyan utan fläkt är det ingen höjdare med stekos..oavsett matkultur.

Middagar
Korv Stroganoff med ris
Fish’n Chips, O’Learys,  Kista
Inget
Kokt falukorv med potatis, buljongkokta grönsaker och pepparrotssås
Polenta med fräst blandsvamp och rödvinsreduktion
Spaghetti Bolognese
Quesadilla med majs, machesallad

Lunch att nämna
Gyrostallrik, Grekiskt kök, Kista foodcourt

Kryddade upp majsstuvningen med torkad chili, spiskummin, chilipulver och lite hackad purjolök. I brist på lime eller citron fick jag ta en skvätt maltvinäger. Sedan la jag på färsk koriander på stuvningen. Mums! Tryckte i lite av köttfärsåsen i några också, plastade in och la i kylen. Skönt att det finns färdig mat hemma nästa vecka..!!

Korv StroganoffPepparrotssåsbolognese

Etiketter: , , , , , , .

Annons

2 svar

  1. Vilken fin och mysig blogg du har! Jag blir såå inspirerad, för att inte tala om hungrig! Hit återvänder jag gärna! Jag bloggar också en hel del om mat (samt olika nya matprodukter vi testar)då det är min passion i livet, men även inredning och livsstil i övrigt, med en liten touch av glamour! Livet är ju till för att njutas!
    kram /Erica

  2. Nu har jag startat min alldeles egna matblogg, kika gärna förbi. Kul att samla inspiration från andra matbloggar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: