Mandelbiskvier

Mandelbiskvier – små fina mandelbiskvier att garnera nyponsoppa med.

Mandelbiskvierna blev goda, hårda utanpå och härligt sega inuti. Smaksmässsigt precis som de små mandelbiskvierna jag fick i nyponsoppan som liten. De är som godis…och är säkert goda till glögg.

Tyllpåsen gick sönder för att mandelsmeten var för fast. Mer äggvita i mandelsmeten var lösningen samt leta upp en ny tyllpåse. Den minsta tyllen var för liten. Istället använde jag spritstyllen. Den lilla flaskan med bittermandelarom av märket Dr.Oetker hade för stor öppning så det var svårt att få droppar. Flaskan är gjord för att hälla ur. Hmm. Bäst är att försöka droppa bredvid mandelsmeten ifall det kommer för mycket. Sedan gäller det att smaka av under tiden. Originalreceptet är hämtat från ICA-kuriren – jag tyckte det behövdes både mer bittermandelsmak och äggvita. Sen är jag helt galen i den italienska likören Amaretto di Saronno..!

Nästa gång kanske jag ska göra mandelmassan själv…

ca 60 stycken

Ingredienser
100 g mandelmassa
1/2 dl riven kokos
2-3 droppar bittermandel hushållsarom
ca 1,5 msk uppvispad äggvita (ej hårt vispad & skummig)

Beskrivning
Sätt ugnen på 125 grader.

Riv mandelmassan fint på rivjärn. Blanda den rivna mandelmassan med kokos och bittermandelarom. Tillsätt äggvita och rör massan mjuk och lös. Massan ska vara tillräckligt fast för att ej flyta ut. Om smeten är för fast tillsätt mer äggvita.

Smaka av med eventuellt mer bittermandelarom.

Spritsa ut små mandeltoppar på bakpappersklädd plåt med en tunn slät tyll. Ej den tunnaste..! Grädda mandelbiskivierna mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills de blivit gyllene eller är torra.

Förvara mandelbiskvierna torrt, t.ex. i glasburk.

Mandelbiskvier

Etiketter: , , , , , , , , .

Annonser

6 svar

  1. […] http://www.hemmetsjournal.se/hj/Recipe.aspx?id=5605&RecipeID=2217. Visst är det läckert med mandelbiskvier som dekoration på […]

  2. […] nyponsoppa på färska nypon serveras med lättvispad grädde och hembakade små mandelbiskvier som en färgsprakande höstdessert. Friskt och gott med nyponsoppan och härligt sött och krispigt […]

  3. […] Mandelbiskvier Mandelcharmoula – mandelsås Mandelmassa Mandel pannacotta Mandlar från Barcelona Mango- […]

  4. […] mer socker. Vi år päronen med lite den ihopkokta lagen, en klick grädde garnerade med krossade mandelbiskvier. Mycket […]

  5. […] en äppelkompott smaksatt med sultanrussin och ingefära serverad med ovispad vispgrädde och mandelbiskvier. Därefter matakuten. Fy fan vilken misär det är i […]

  6. […] används bland annat i bakning. Nästa gång jag gör mandelbiskvier ska jag göra egen mandelmassa först och till julhelgens efterrätt – saffranspannkaka i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: