Kycklingsoppa med curry – mild, god kycklingsoppa med paprika, krispiga zucchinitärningar och färskost för krämighet kryddad med curry, lite hetta av cayennepeppar och viss syra av färskpressad citron.
Den här kycklingsoppan påminner om en soppa min brorsdotter tyckte som mycket om och helst då hon var lite sjuk. Ett mycket lyckat experiment i köket och en soppa som är både billig, lättlagad och lätt att variera med olika grönsaker. Jag tror till och med några små morotstärningar skulle passa i eller små buketter av broccoli. När det blir ännu tuffare med studentekonomin kommer nog en portion basmatiris åka i…
Nu har jag lagat den flera gånger åt vänner också och ja den är verkligen god!
4 portioner (ca 1 liter)
Ingredienser
1 msk solrosolja
1 liten gul lök, finhackad(ca 1dl)
0,5 st röd paprika(ca 1 dl)
1 liten grön zucchini, fint tärnad(ca 3 dl)
150 g färskost
4-5 dl buljong(4 dl vatten + 1 kycklingbuljongtärning)
2 st kycklinglår(ca 3 dl kött)
1 dl mellangrädde
1 tsk currypulver
salt & peppar
1 msk citron, saften
cayennepeppar
Beskrivning
Mjukfräs lök i oljan. Tillsätt sedan paprika och zucchini och låt fräsa med.
Antingen skärs kycklinglåret i små bitar nu och fräses med liksom benet eller så kan hela kycklinglåret med ben läggas i senare när buljongen tillsatts för att sedan efter en stunds kokning tas upp och skäras i småbitar.
Tillsätt färskost och hönsbuljong. Låt kyckling bli genomkokt och ta upp eventuella ben.
Tillsätt sedan grädde och curry. Låt sjuda ett tag och smaka sedan av med salt, peppar, citron. Dofta över cayennepeppar efter smak.
Filed under: Fågel, Soppor | Tagged: färskost, fågel, fågelrätter, fågelsoppa, Kyckling, kycklingrätter, kycklingsoppa, mat, paprika, recept, soppa, soppor, sopprätter, zucchini |
[…] lagat kycklingsoppa med curry men efter att fått i ett par grönsaker och kycklingen i kastrullen doftade det mer och mer […]
[…] Kycklingsoppa med curry Kycklingsoppa med curry Lökris Lökris, romansallad & majonäs Fiskpinnar, remoladsås, zucchiniris, sallad […]