Veckomeny vecka 27

Ännu en vecka på landet och i mitten av veckan klev den tredje ur gänget och jag ur taxin här utanför  som firades med ett par Pink sugar.

Började veckan med en önskerätt, amerikanska pannkakor med blåbär plockade från tomten överringlade med värmd honung och serverade med ett smultronstråt. Delikat & somrigt!

Skulle lagat kycklingsoppa med curry men efter att fått i ett par grönsaker och kycklingen i kastrullen doftade det mer och mer medelhav, så det blev en genomsökning av skafferiet och något minestroneliknande och underbart gott som räckte i flera dagar då mer och mer bara åkte i soppan. Kunde med nöd och näppe hålla mig från att skicka ner isbergssalladen också. Älskar sallad i soppor eller bara olivoljestekt med lite vitlök. Till soppan serverades gremolata för att bryta lite samt nygräddade scones. På kvällen nybakade Kolasnittar som smakade precis sådär som jag hoppades att de skulle smaka. Makalöst goda med ett glas iskall mjölk!

Vi fortsatte laga mat ur den spanska kokboken och i onsdags blev det chorizostuvad potatis som åts med glad aptit med en sallad av strimlad isbergssallad, oljeinlagd kronärtskocka och avokado till. Mycket potatisrätter har det blivit på sistone.

I fredags plockade vi blåbär för att senare prova att baka galette med blåbär vilket blev gott och innan dess kalasades på de helt underbart goda blåbären med gräddmjölk som mellanmål. Innan middagen ett uppfriskande bad och på vägen hem fick vi slita oss från smultronen på vägen för att komma hemma och hinna plugga samt laga middagen. Så fantastiskt med allt sommaren har att ge!!! Kunde inte låta bli att leka lite i köket och provade att göra en potatis- och tonfiskgratäng då jag är så himla förtjust i tonfisk. Skulle dock bara använt vispgrädde i, mjölk blev lite tamt för min smak även om Jen gillade den så.

I lördags mysade vi med afternoon tea och till det dukade vi upp rykande varma små scones med blåbärssylt, lättvispad grädde och ett par färska nyplockade blåbär i en skål att strössla över själv. Sedan ett glas Marsala. Så härligt mysigt att bara hänga här ute tillsammans. Sedan en tvårättersmeny med Chèvre chaud med ugnsbakade blandade minitomater som stått inne i timmar en tårtbit Blåbärsgalette till dessert. Mums mumsi!

Helt underbart att ha tillgång till blåbär och smultron!!

Middagar
Amerikanska blåbärspannkakor med smultronstrån & honung
Matig grönsakssoppa med kyckling med gremolata och scones
Matig grönsakssoppa med kyckling med gremolata och scones
Chorizostuvad potatis, Isbergssallad med kronärtskocka
Potatis-, aubergine & zucchinigratäng, Tonfisk- & potatisgratäng
Chèvre chaud med valnötter & rödbeta & ugnstorkade tomater i alla kulörer.

Efterrätt
Nyplockade blåbär med gräddmjölk
Blåbärsgalette
Engelska scones med blåbärssylt, lättvispad grädde & nyplockade blåbärFler veckomenyer!

Follow matorama

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: