Gremolata

Gremolata – en röra av mortlad bladpersilja, rivet citronskal, vitlök, salt & peppar som  serveras som garnering.

Gremolata, eller Gremolada, serveras traditionellt till kalvkött som Ossobuco – den milanesiska rätten. Passar även fint till fisk, skaldjur och kyckling. Fräsch och god!

4 portioner

Ingredienser
1 st citron, rivet skal
1 stor klyfta vitlök, krossad & finhackad
1 knippe bladpersilja, finhackad( ca 2 msk)
salt & peppar

Beskrivning
Mortla ihop ingredienserna så att smakerna kommer ut ordentligt.

2 svar

  1. […] blåbärspannkakor med smultronstrån & honung Matig grönsakssoppa med kyckling med gremolata och scones Matig grönsakssoppa med kyckling med gremolata och scones […]

  2. […] men det rann ut i sanden, så vilken lycka idag. Till det serverades bred bandpasta, papardelle och gremolata som blandats i olivolja. Mycket gott och jag tog ett par blåmusslor också vid sidan […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.