Gremolata

Gremolata – en röra av mortlad bladpersilja, rivet citronskal, vitlök, salt & peppar som  serveras som garnering.

Gremolata, eller Gremolada, serveras traditionellt till kalvkött som Ossobuco – den milanesiska rätten. Passar även fint till fisk, skaldjur och kyckling. Fräsch och god!

4 portioner

Ingredienser
1 st citron, rivet skal
1 stor klyfta vitlök, krossad & finhackad
1 knippe bladpersilja, finhackad( ca 2 msk)
salt & peppar

Beskrivning
Mortla ihop ingredienserna så att smakerna kommer ut ordentligt.

Annonser

2 svar

  1. […] blåbärspannkakor med smultronstrån & honung Matig grönsakssoppa med kyckling med gremolata och scones Matig grönsakssoppa med kyckling med gremolata och scones […]

  2. […] men det rann ut i sanden, så vilken lycka idag. Till det serverades bred bandpasta, papardelle och gremolata som blandats i olivolja. Mycket gott och jag tog ett par blåmusslor också vid sidan […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: