Gremolata – en röra av mortlad bladpersilja, rivet citronskal, vitlök, salt & peppar som serveras som garnering.
Gremolata, eller Gremolada, serveras traditionellt till kalvkött som Ossobuco – den milanesiska rätten. Passar även fint till fisk, skaldjur och kyckling. Fräsch och god!
4 portioner
Ingredienser
1 st citron, rivet skal
1 stor klyfta vitlök, krossad & finhackad
1 knippe bladpersilja, finhackad( ca 2 msk)
salt & peppar
Beskrivning
Mortla ihop ingredienserna så att smakerna kommer ut ordentligt.
Filed under: Italienskt, Röror | Tagged: bladpersilja, garnering, gremolada, gremolata, mat, pesto, röra, recept, Tillbehör |
[…] blåbärspannkakor med smultronstrån & honung Matig grönsakssoppa med kyckling med gremolata och scones Matig grönsakssoppa med kyckling med gremolata och scones […]
[…] men det rann ut i sanden, så vilken lycka idag. Till det serverades bred bandpasta, papardelle och gremolata som blandats i olivolja. Mycket gott och jag tog ett par blåmusslor också vid sidan […]