Äppelkaka med Marsala

Äppelkaka med Marsala – äppelkaka med sockerkaksliknande smet smaksatt med det italienska dessertvinet Marsala med klyftor av äpplen nerstuckna överströdda med ett täcke av kanel och farinsocker.

Vi serverar med lättvispad vispgrädde smaksatt med vanilj. Mumsismaskens!

1 kaka

Ingredienser
5 st ägg
3 dl socker
1,5 dl Marsala
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g smält smör
4 st äpplen i klyftor, Granny Smith eller Royal Gala
2 msk farinsocker
1 msk kanel

Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt Marsala och rör om.

Blanda mjöl och bak pulver och rör ned i äggsmeten. Tillsätt smöret. Häll smeten i en bröad form, ca 2 liter.

Stick ner äppelklyftorna i smeten. Blanda farinsocker och kanel och strö över.

Grädda äppelkakan i cirka 30-45 minuter i mitten av ugnen till den fått fin färg. Kolla med sticka att den är klar i mitten. Stickan ska vara torr.

* 45 minuter blev det ute på landet.

Annons

Ett svar

  1. […] Färska blåbär med gräddmjölk Äppelkaka med Marsala […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: