Långägg till Påsk?

Surfade runt och snubblade över denna äggvariant. Trodde det var ett skämt när jag såg bilden, i stil med gamla EU-anpassningsskämten. Men noop, inget skämt, fastän att det borde vara det. Nu är jag mest äcklad. Kallas också långägg och är en fabriksprodukt från Kronägg som säljs av Tornebring. Köpes fryst. Hmmm fryst kokt ägg.  Deras egen beskrivning lyder: ”En perfekt produkt för garnering av smörgåsar och smörgåstårtor, liksom vid förberedelse av smörgåsbord.”  Varje rulle är cirka 19 centimter lång med en diameter på 4 centimeter. Kilopriset ligger på strax under 85 att jämföra mot färska ägg på 18 kronor. Seriöst vad är det för äckelföretag som köper denna produkt? Om de inte klarar av att koka och skiva färska ägg till sina mackor med mera borde de byta branch.

Efter lite sökning hittade jag ett gammalt Hajkprogramdär själva sättet att göra dem beskrivs. Så det verkar inte vara en ny grej. Lika äckligt för det. Så här går det till enligt Wikipedia:  ”Äggulan separeras från äggvitan, och dessa båda delar hälls sedan i varsitt rör. Det ena rörets diameter är mindre än det andra och kan därför placeras inuti det större. I detta mittersta, mindre rör häller man gulan, och i det yttre röret häller man vitan. Efter kokning av denna enhet avlägsnas rörbitarna, och kvar blir ett långt ”ägg” som lämpar sig för skivning. Genom att göra på detta sätt kan man på ett bra sätt ta tillvara även de delar av ett normalt ägg som annars kan upplevas som mindre aptitliga.”

Långägg, köttlim, gummiämne i vispgrädden, raggmunk på burk – nej tack!

Annons

Ett svar

  1. Jag håller med dig. Riktiga ägg ska det vara, annars är jag hellre utan. Glad påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: