Kellogg’s-dagen

Hörde precis på TV att 1895 detta datum lämnades patentet för produkten in, alltså Kellogg’s frukostflingor eller majsflingor.

Det hela började på ett hälsohem i staden Battle Creek i USA. På hälsohemmet serverades vegetarisk, fettsnål och fiberrik kost. Bröderna Kelloggs jobbade där och experimenterade med att utveckla spannmålsbaserade produkter. Redan 1929 lanserades Corn flakes i Sverige men först på 1960-talet kom det stora genomslaget. Kellogg’s var också ett av de första företagen som tryckte fakta om näring, recept och produktinformation på förpackningarna. Det gillar jag! Tänk att All-Bran Plus lanserades redan 1954 och Special K 1960. Rice crispies är en annan av deras kända produkter.. Tycker den är lite som sådan där vit grejsemojs som packas runt tv-apparater. Men oj vad jag gillar rischoklad.

Tror hälsotänket tappades bort med Frosties och Coco Pops…  Fy fan vad äckliga de är. Ska det vara sött så är det kalaspuffar som gäller för mig. Minns att jag fick tjata mig till dem, men Corn Flakes brukade finnas hemma. Mamma var dock lite old school och körde på havregryn med bitar av farinsocker. Faktiskt inte helt dumt, men farinsockret är inte detsamma nu längre.

Ett lyft tycker jag är Corn flakes med Red berries. Jag fullkomligt älskar körsbärsbitarna. Sist åt jag upp alla i förpackningen och sen var det inte lika roligt längre..

I dag finns mer än 40 olika slags frukostprodukter, men för mig är det klassiska Corn Flakes som gäller.

Koolness hade ju varit om jag idag lagat något snarr med Corn flakes eller Rice krispies, men inte. Det blev kanelkryddad rabarberkräm igår istället med gräddmjölk som idag ska mumsas som lyxfrukost. Jag har glömt att prova att göra Leilas smarriga Cornflakes crips med mjölkchoklad, nougat, nutella, mörk choklad och cornflakes.. Många favoritingredienser. Eller att panera kyckling med krossad cornflakes, borde bli krispigt & smarrigt. Likaså lite krisp i smulpajen..

Annons

2 svar

  1. Ja cornflakes kan man ha till mycket. barnen gillar dom mest till frukost, jag mest i maten ; )

  2. Hej Merete Spendrup – har du komntaktet Agger Foods i DK vedrørende Soy4you? Dbh Morten > +45 4034 1695

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: