Mill16

Mill16 – hamburgerrestaurang vid Jakobsbergs centrum, Järfälla. Fredagsmiddag på uteserveringen.

Bästa hamburgarna i närområdet eller till och med i Stockholm.

När min vän och gamla kollega kom till stan och fick boa hos mig blev jag utbjuden på middag. Jag valde mill16. Schyssta hamburgare och annat gott på gångavstånd samt chansen till en skön kväll på en uteservering i underbart sällskap. Fick hjälp av bärga hem 2 golvlampor till vardagsrummet som jag kollat in sedan ett par månader tillbaka från den lokala lampaffären, Ljusexprten. Därefter utbyttes sommarsolen till spöregn. När vi väl kom dit var det uppehåll, värme i luften och vi kunde sitta ute ändå.

Jag hade siktat in mig på att välja tonfiskburgaren igen, som var så fantastisk god förra gången jag var där. Men, de hade bytt meny. Lite besviken blev jag allt. Det fick bli röding istället.

 

 MIDDAG

Förrätt

Pommes frites med bearnaisesås

***

Middag

VAXHOLM – Pankopanerad röding i bröd med pepparrotsdressing, gurka, sockerärtor, rädisor, dill samt friterad färskpotatis med gräddfil & gräslök..

SAN JOSE – Nachopanerad friterad kycklingfilé i bröd med jalapenos, tomat, picklad rödlök, vitlöksdressing & sallad. Serveras med pommes frites & guacamole.

***

Vi började med en korg pommes frites att dippa i bearnaisesås, samt rosévin och öl.

I brist på tonfiskburgaren valde jag burgaren med pankopanerad röding istället. Jag blev inte besviken. Rödringburgaren var hur god som helst, vackert upplagd med fräscha tillbehör. Den friterade färskpotatisen passade finfint till, men det märktes inte att den var friterade utan mer ugnsstekt. Förmodligen för att färskpotatis har så tunt skal och färskpotatisarna var inte panerade såvitt jag kunde se eller känna. Min vän valde burgaren med nachopanerade friterad kyckling. Den var tydligen också riktigt god, men med lite väl mycket jalapeno på som petades bort.

Till efterrätt blev det Ben & Jerry’s glass smak Karamels Sutra Core, upphämtad på Hemköp och serverad i soffan efter amarettoromdrink.

Ben & Jerry´s Karamel Sutra Core

Andra inlägg om restaurangbesök: Restaurangbesök.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: