Restaurang J

Restaurang J– restaurang med underbart sommarläge vid vattnet, Nacka Strand.

Till restaurang J kan man ta sig med buss från Slussen eller med bil, men allra mysigast med båt från Strömkajen.  Det tar bara en kvart med båt och man får dessutom in rätt känsla. Vi äkte med Vaxö från Vaxholmsbolaget. Väl där finns både uteservering och solstolar med utsikt över vattnet. Fint väder var beställt och det blev en relativt varm dag, men trots det satt vi inne i den fina matsalen i New England stil, ljus i vitt med marin inredning. Medan vi väntade på bord satt vi vid den stora öppna spisen och drack varsitt glas vin.

På restaurang J äter man fisk eller skaldjur som krämig kräftsoppa, fisk- & skaldjursgryta, goda sallader räkor eller lax. Men det finns kötträtter också, vad sägs om hjortragu, vildsvinspaté, anka med körsbärssås.. Det finns bara ett vegetariskt alternativ, men gissningsvis kan man få en traditionell caesarsallad.

Middag

***
J:s Caesarsallad med halstrad gravad lax

J:s räksallad med avokado och Rhode Island-dressing

***

Före maten ställdes en brödkorg fram med både hårt ljust bröd och ett mjukt gott bröd.

Caesarsalladen var mycket bra med en stor tjock bit halstrad gravad lax med ena skinnsidan kvar. Laxen var helt perfekt och underbar. Räksalladen såg också god ut, med ett lass av fina räkor. Det hela sköljdes ner med gott rosévin, J´s rosé, och ja allt för att förlänga sommarkänslan.

Vi valde rätter från Alltid på J, men där finns också lockande förrätter som krämig kräftsoppa, huvudrätter, olika skaldjurstallrikar som skärgårdsplatå för den som vill slå på stort, ostron för den som vill ha riktigt med havssmak och efterrätter. Och ja det fanns Crème brulé..! Men det fanns inte plats för efterrätt.

Måste återigen kommentera att caesarsalladen var så himla god och med lax till hade jag inte provat förut.

Här vill jag äta igen..!! God mat och jättetrevligt sällskap!

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Ett svar

  1. […] Restaurang J […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: