Libanesen

Libanesen – libanesisk restaurang vid Hornstull på Södermalm på Högalidsgatan.

Ganska mysig restaurang men ändå stel en lokal för att att vara libanesiskt. Ljus och fin med högt i taket men jag hade gärna sett mer av sammet och kuddar… Men maten var helt suverän!

Då vi efter en del flytt och bärande inte orkade laga mat, blev ett restaurangbesök ett hägrande alternativ. Det blev libanesiskt i närheten och lyxigt att få smaka så många olika rätter i form av meze. Maten och sällskapet är ändå alltid viktigast och jag, Åsa, Stefan & Seth njöt i fulla drag av alla de små rätterna på samma tallrik.

VARMRÄTTER

Mezza-bricka – belledi

***

Husets tallrik

***


Mezza-bricka var svår att avstå då den innehåller lite av varje så att jag slipper välja bort. Bytte dock direkt bort vindolmen mot lite pommes frites. Jag gillar inte vindolmar. Första tuggan brukar vara supergod och sen pang vänder det och jag vill inte ens se den på tallriken. Babaganouge funkar alltid för mig då jag älska aubergine tillagat på alla möjliga sätt. Hemma lagar jag gärna Melitzanosalata, den grekiska varianten. Tabbouleuh som är en sådan underbar fräsch sallad lättar upp de mer tyngre rörorna. De små grillade baguetterna med olika fyllning var oväntat goda och något för mig att laga till hemma. Allt var jättegott och ja när en man som bott i Libanon ger det tummen upp – ja då är det schysst libanesisk mat!

Mezzabrickan bestod av:
Almadina – liten grillad baguette innehållande spenat, mozzarella och soltorkade tomater
Taouk – liten grillad baguette med kycklingfilé och hemlagad vitlöksmajonnäs
Vindolmar
Köttpirog
Spenatpirog
Tabbouleh – libanesisk nationalsallad
Tzatsiki – yoghurt med mynta smak
Hummus – kikärtsröra
Babahanouge – aubergineröra
Marinerade grönsaker

Husets tallrik bestod av hommos, pommes frites, en härlig grönsakssallad samt färsspett.

Nu blir det nog libanesiskt hemma inom kort, trots att jag igår fick den bästa thailändska kokboken som finns. Ja , en favorit som jag tyvärr inte fick med mig när jag flyttade och som jag sedan dess i omgångar sökt efter utan resultat. Jag har till och med sökt på biblioteket med syfte att fota av en hel del recept. Så plötsligt & helt oväntat får jag den! Såååååå tacksam.

Bilder från restaurangens sida.

Andra inlägg om restaurangbesök: Restaurangbesök och om Arabiskt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: